En grupp med kvinnor kommunicerar
Kurs

Bli cirkelledare på Medborgarskolan Stockholm och gör skillnad

Ort
Stockholm
Antal tillfällen
1 st
Nummer
54193
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Vill du göra samhällsnytta? Vill du bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället? Vill du ha ett meningsfullt extraarbete?

Vill du göra samhällsnytta? Vill du bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället? Vill du ha ett meningsfullt extraarbete?


En studiecirkel är en liten grupp på max 20 människor som utifrån sina behov och intressen söker kunskap. En cirkelledarens uppgift är att planera studiecirklar och handleda och aktivera deltagarna så att lärande, gemenskap och trivsel främjas. Om du drivs av att utveckla människors intressen till ny kunskap och delar våra kärnvärderingar, då kan cirkelledare vara något för dig.


Vi söker dig som har kompetens och möjlighet att hålla studiecirklar relaterat till:

 • samhällsorientering 
 • arbetsmarknadskunskap
 • bostadmarknad
 • privatekonomi och aktiehandel
 • sociala medier
 • språkundervisning i engelska


En betydande målgrupp som cirkelledaren kommer att arbeta med är nyanlända. Erfarenhet från arbete med målgruppen är meriterande, men också språkkunskaper utanför svenska eller engelska. Du ska även ha pedagogisk färdighet och en vilja att göra skillnad i människors vardag. Som cirkelledare kommer du att ha en viktig del i att ansvara för att planera, genomföra och utveckla studiecirklar. 


Du kommer som första steg gå på en grundläggande cirkelledarutbildning. 


Att vara cirkelledare är ett timlönebaserat uppdrag, i form av objektanställning per studiecirkel, som ska ses som en bisyssla. Du kan med fördel kombinera cirkelledarskapet med heltidstudier eller heltidsarbete.

Omfattning och plats 

Omfattningen på uppdraget samt arbetstiderna är varierande och kan delvis anpassas efter cirkelledarens behov. Cirklarna bedrivs främst i Medborgarskolan Stockholms lokaler nära Odenplan, men beroende på behov kan det förläggas i andra orter inom Stockholms län. 

Ansökan
Om du vill ansöka direkt till oss gör du det till samarbeten@medborgarskolanstockholm.se med ett motiveringsbrev där du svarar på följande frågor:

 • Beskriv kortfattat om dig själv och varför du söker detta uppdrag
 • Beskriv ämnen som du skulle vilja hålla studiecirkel i och varför
 • Beskriv vilka målgrupper du skulle vilja arbeta med och varför
 • Beskriv om och i så fall hur du har möjlighet att kunna marknadsföra eller sprida den studiecirkel du skulle hålla i?
 • Vad är din huvudsakliga sysselsättning idag och hur vill du kombinera det med detta uppdrag
 • Hur ser din tillgänglighet ut? Är det kvällar/helger eller skulle du kunna hålla i verksamhet även vardagar?

Ha ämnesraden "Arvoderat cirkelledare" i mailet. 

Vill du veta mera?

Det går också jättebra att kontakta oss om du inför ansökan vill veta mer om oss på Medborgarskolan. Kanske har du en idé du vill bolla. Kontakta Karl.solang@medborgarskolanstockholm.se eller Gulsen.uz@medborgarskolanstockholm så svarar vi på dina frågor. 

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Utforska ämnesområde