Ort
Mariestad
Startdatum
19 Sep 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Fredrik Vingqvist Teike
Nummer
45523
Pris
935 kr

Om arrangemanget

Blommor, arrangemang och grön inredning har stor betydelse för den totala upplevelsen av ett rum eller ett helt hem. Mäklarna har förstått detta och arbetar mycket med arrangemang och rätt växt på rätt plats inför en försäljning, du lär dig knepen också i kursen.

Innehåll

En kurs för dig som vill lära dig blomsterdekoration med en floristutbildare som ledare. Vi släpper loss kreativiteten och arbetar både med blommor och växter från kruka och i snitt. Och självklart ta du med dig hem alla blomsterarrangemang du gör på kursen. 

Rumsdekoration, bukettbindning och bordsdekoration är alla moment som kursen tar upp. Genom att binda en bukett med volym och rätt längd på stjälkar till rätt vas eller urna gör stor skillnad. Om du sedan vårdar den rätt kommer ditt arrangemang att stå sig länge.

Hur och var du ska placera dina gröna växter och givetvis ans och vård, ger dig kunskaper som du direkt kan ta med dig hem. Till sist kommer du även att få flera tips och idéer på vackra bordsdekorationer. Till stor glädje för dina middagsgäster och varför inte till glädje för dig och din familj, en helt vanlig vardag.

Upplägg

 • Kursen är på fyra tillfällen på torsdagar kl 18-20:15
 • Varje kurstillfälle har sitt tema. Vid ett par tillfällen ska du ta med dig saker hemifrån, vilket du får mer information om på kursen. Blommor och andra förbrukningsmaterial finns att köpa genom kursledaren och betalas på plats.Målgrupp

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Trädgårds- och floristmästare Fredrik Wingquist.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

 • Kostnad för växter/material tillkommer och betalas via swish till kursledaren på plats vid kurstillfället. Beroende på arrangemang så är kostnaden ca 330-350 kr per tillfälle. Och självklart ta med dig allt du gör på kursen hem. 

 • Tag med: sekatör, blomsterkniv, vanlig sax samt en tång för att klippa av ståltråd. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Medborgarskolans lokaler på Esplanaden 1 ligger en trappa upp, hiss finns. 
 • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Mariestad

Esplanaden 1, Mariestad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 935 kr

Summa: 935 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Florist för en dag - Blomstermoln

Att mötas genom kreativitet och gemensamt intresse för att lära sig något nytt är bland det bästa jag vet. Det bubblade av förväntan i trapphuset på Medborgarsk...

22 maj 2024
Malin Karlstedt
Läs vidare om "Florist för en dag - Blomstermoln"

Utforska ämnesområde