Ort
Falun
Startdatum
21 Mar 2024
Tid
18:30-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Helena Carlsson
Nummer
75914
Pris
1 870 kr

Om arrangemanget

Gör fantasifyllda dekorationer till bordsarrangemang eller buketter av färska blommor och blad.

Innehåll

Du kommer att få jobba med olika teman.

1:a träffen: Påsktema, du får öva på och lära dig att binda buketter, vi går igenom tekniker för bukettbinderi, du får även lära dig att tillverka ett rede av björk, blåbärsris eller annat ris som du sedan binder en bukett i med påsktema.

Kom ihåg att ta med en papperskasse samt lite tidningspapper eller liknande att slå runt blommorna vid hemgång.

2:a träffen: Vi arbetar i stickmassa/oasis och du får göra en bordsdekoration.

Ta med en skål eller kruka som är cirka 10 cm hög och cirka 20 cm bred, grön, gräddvit, cremefärgad, vit, ljusrosa eller ljusgul. Kom ihåg att ta med en papperskasse samt lite tidningspapper eller liknande att slå runt blommorna vid hemgång.

3:e träffen: Du får lära dig att binda en huvudkrans och öva på tekniker för att binda kransar, sista gången får du också prova på att göra en flaskdekoration. Medtag egen vinflaska eller annan lämplig flaska. Kom ihåg att ta med en papperskasse samt lite tidningspapper 

Vi kommer att jobba både med inköpta snittblommor och material från naturen, ett inslag i kursen är att visa idéer på hur man kan kombinera snittblommor med det som finns ute i naturen.

Upplägg

Kursen pågår under 3 tillfällen under följande torsdagar; 21/3, 11/4 samt 25/4. Samtliga dagar är mellan klockan 18:30-21:00.

Förkunskaper

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att binda blommor.

Kursledare

Helena Carlsson är utbildad florist och trädgårdsmästare. Utbildningen gjordes på Gävle Högskolas trädgårdsmästarprogram med inriktning på hälsa och design. Stora delar av utbildningen hölls på Wij trädgårdar i Ockelbo. Se mer på Helenas Trädgårdslycka.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kostnad för material är 675 kr och är med på din faktura.

Tips på vidareutveckling

Medborgarskolan har också kurser i trädgårdsdesign och beskärning.

Välkommen till oss

  • Micro och kylskåp finns.
  • Kaffe och te finns att  köpa.
  • Parkering finns i närheten av lokalen.
  • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Materialavgift: 675 kr

Summa: 1 870 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde