Ort
Karlstad
Startdatum
10 Mar 2024
Tid
16:00-16:45
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
78362
Pris
1 050 kr

Om arrangemanget

Lektionerna har som mål att väcka dans och rörelseglädje. Vi möter dansen genom olika övningar och lekar där vi tränar på bland annat kroppskontroll och koordinationsförmåga

Danslek/Barndans

Här leker vi fram intresset av dans till barnen på deras nivå. Vi utvecklar en framtida positiv kropps-och rörelseglädje till barnen. Vi dansar tillsammans och låter oss inspireras av olika sorters musik, välkända barnvisor, rytmer av trummor, pop och klassisk/modern musik. Med fantasins hjälp leker vi fram rörelser som - Svanar, Apor, Giraffer, studsbollar-vad som än dyker upp! Barnens egen dansglädje är viktigast och inte att göra " rätt" steg. Genom dansen släpper barnen loss, men övar även balans, koordination, rytmik, motorik, och koncentration. Att tidigt bli trygg och stolt i sin egen kropp har man glädje av hela livet. Dans är ett sätt att uppleva musik, umgås med andra och uttrycka sig själv.
Medborgarskolan huvudmål är att få våra deltagare att må bra med rörelse och dans till dagens musik. Hos oss blir ditt intresse till kunskap. Att dansa kan vara ett bra sätt att lära känna sin egen kropp, men även en fantastisk fysisk motionsform.

Kursledare

Jemima Fryxelius började dansa när hon var 10 år gammal. Passionen blommade vid 12 års ålder och har inte släppts sedan dess. För henne är dansen ett sätt att få uttrycka sig själv och sina känslor, såväl negativa som positiva. Danssalen ska vara en trygg plats med utrymme för olikheter där vi kan utforska och utvecklas.
Idag går Jemima sista året på gymnasiet där hon studerar dans. Hon har även jobbat med dans genom drömsommarjobbet med Region Värmland.

Kursmaterial

Vi dansar i bekväma danskläder man trivs bäst i, danstrikåer/ tights och t-shirt/mjukisbyxor och linne för att nämna några exempel. Dansa gärna i skor/ nätt danssko eller barfota/strumplästen. Ta gärna med vattenflaska till Dansklassen.

Bra att veta

Dansen hålls i Medborgarskolans danslokal på Vasagatan 8 i Karlstad. Kom ombytt till danslektionen för dusch och omklädningsrum finns tyvärr inte. Ta med vattenflaska.

När dansklassen är startklar skickas kallelse och faktura ut till uppgiven adress. Se till att vid anmälan alltid uppge mail och mobilnummer så vi kan få ut viktig information till dig om så skulle behövas. 

Medborgarskolans huvudmål är att få våra deltagare att må bra med rörelse och dans till dagens musik. Hos oss blir ditt intresse till kunskap. Att dansa kan vara ett bra sätt att lära känna sin egen kropp, men även en fantastisk fysisk motionsform.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 050 kr

Summa: 1 050 kr

Utforska ämnesområde