Ort
Göteborg
Startdatum
6 Sep 2024
Tid
09:00-15:15
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
14 st
Nummer
43230
Pris
9 985 kr

Om arrangemanget

Detta är en förberedande grundkurs i sömnad på dagtid som ger dig grundläggande sömnads- och materialkunskaper. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, fördjupa dina sömnadskunskaper eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Innehåll

Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska moment och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag/ mönster till färdigt plagg. Du lär dig grundläggande sömnads och materialkunskap med fokus på sömnad av kläder. 

Vi går igenom grunderna i hur man använder en symaskin, nålar och materialkunskap. Du får även praktiska kunskaper om material, verktyg och maskiner.

Under kursen kommer du att få sy sömnadsdetaljer, två mindre sömnadsprojekt samt även ges tillfälle att göra ett eget större slutprojekt där alla kursmoment täcks.

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Upplägg

  • Kursen omfattar en kursdag i veckan, fredagar kl 09.00-15.15, under totalt 14 veckor.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Helene Johansson är verksam konstnär och har en masterutbildning från HDK (Högskolan för hantverk och design) hon har även studerat vid KV Konstskola. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Inför utbildningens start kommer ett informationsblad skickas ut, med mer utförlig information kring det material du behöver. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Ateljèn ligger på Viktoriagatan 23, hörnet Föreningsgatan 14-16.
  • Lokalen har bättre tillgång till pausrum med micro och kylskåp sam tallrikar och bestick
  • Det finns mataffär, caféer och matställen i närheten.

Bra att veta

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.
Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på fyra delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).
Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031 755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se 

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Ateljé

Viktoriagatan 23, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 9 985 kr

Summa: 9 985 kr

Utforska ämnesområde