Ort
Umeå
Startdatum
14 Nov 2024
Tid
17:15-21:15
Dagar
Ons, Tors
Antal tillfällen
4 st
Nummer
56295
Pris
2 300 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Välkommen på drejningskurs hos oss på Medborgarskolan i Umeå centrum. Under tre tillfällen får du prova på att dreja under handledning. Du får förutom själva drejningen; bearbeta leran och efter drejning beskicka den. Vid ett fjärde tillfälle får du även lära dig att glasera dina föremål. Alla tekniker kommer att gås igenom från grunden och anpassas utifrån deltagarnas behov. Även du som har provat på drejning tidigare är välkommen. Vår erfarna keramiker kommer ge dig utmaningar på den nivå som passar dig i individuell handledning. Visste du hur lätt det är att dreja en tekanna tillexempel? Här får du veta hur du gör.

Upplägg

Varje deltagare får tillgång till sin egen drejskiva och får ta del av gemensamma genomgångar samt individuell handledning. Tre torsdagar i rad träffas ni under fyra timmar för att dreja och beskicka alstren, lägga engobe, karva och dekorera på annat sätt. Sedan är det en veckas uppehåll innan glaseringstillfället den 5/12 där du får lära dig allt du behöver veta om hur du glaserar dina alster, samt hur du kan kombinera olika glasyrer för oändliga variationer på uttrycket.  Därefter ska allt brännas igen och cirka fem veckor senare är de redo att hämtas. Under det sista tillfället finns möjlighet till diskussion om resultatet av glaseringen.

Material

Vi använder oss av stengodslera som bränns i så pass hög temperatur att den tål både maskindisk och ugn. Materialet ingår inte i kursavgiften. Du köper lera av oss för 100kr/kg och i det priset ingår engobering, glasering och bränning.

Ledare

Maria Pedersen, utbildad keramiker och lärare med mångårig erfarenhet av eget arbete och som kursledare.

Bra att veta

Bär oömma kläder och skor.

Vi bjuder på kaffe och te.

Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.

Ta del av våra allmänna villkor här.

Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa detta så smidigt som möjligt.

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 300 kr

Summa: 2 300 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde