Ort
Falun
Startdatum
24 Okt 2024
Tid
18:30-21:30
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Bengt Larsson
Nummer
80201
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Introduktion i eftersök av skadat vilt i teorin. En duktig spårhund gör en viktig samhällsinsats. Varje år sker hundratals viltolyckor på grund av dåligt avlossade skott under jakt, eller genom krockar med motorfordon. Då är det bra att det finns vältränade hundar och hundförare som snabbt kan hitta de skadade djuren.

Innehåll

  • Vad är ett eftersök
  • Hur går det till 
  • Lagar och regler 
  • Hundens arbete 
  • Eftersöksjägaren
  • Utrustning

Förkunskaper

Att du har erfarenhet av jakt är en fördel men inget krav.

Upplägg

En sammankomst. 

Kursledare

Bengt Larsson har jagat sedan 17 års ålder. Innan han fick eget vapen jagade han med sina morbröder och fostrades i allt om jakt och natur. Han tog jägarexamen första gången 2003 och förnyade sin examen 2013. Han har varit en mycket uppskattad kursledare i jägarexamen hos Medborgarskolan i flera år. Bengt har tidigare varit avdelnings- och distriktsordförande i Jägarnas Riksförbund.


Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Material är inget som behövs under kurstiden.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Tips på vidareutveckling

Medborgarskolans kurs i jägarexamen samt eftersökskurs.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stort intresse för att ta jägarexamen

Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...

15 augusti 2023
Läs vidare om "Stort intresse för att ta jägarexamen"

Utforska ämnesområde