Ort
Göteborg
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Mark Graham
Nummer
39267
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Genom konversationsträning får du "flyt" i språket och en ledigare samtalsstil. Vi läser texter från olika ämnesområden och använder dem som bas för konversation.

Innehåll 

Vi utgår från texter, film, böcker eller praktiska situationer och tränar språket i meningsfulla sammanhang. Mångsidig språkträning i olika praktiska sammanhang ger dig en förmåga att kunna tala naturligt och säkert.
Kurstillfällena ägnas främst åt muntliga övningar. Du som deltagare är muntligt aktiv på språket under lektionerna både i samspel med läraren och med andra kursdeltagare.

Förkunskaper

Du har redan goda baskunskaper i engelska och förstår en del av t ex radio- eller tv-program.

Är du osäker på nivå gå in och gör språktestet:

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/faq/vilken-sprakkurs-ska-jag-valja/

Kursledare 

Mark har lärt ut engelska i Göteborg under 25 års tid. Mark är född i New York, han har studerat affärer, finans och juridik i USA. Han tycker om att arbeta med allt från nybörjare till mer avancerade deltagare, Mark har även erfarenhet av att lära ut affärsengelska.

Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Tidningsartiklar mm

Rabatter   

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner 

Länk till förmåner 
Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan 

Välkommen till oss  

  • Närmaste hållplats är Vasaplatsen om du åker kollektivt. 
  • Parkering finns i närhet. 
  • Undvik att använda starta dofter på grund utav allergier.  

Bra att veta

Om du har fått förhinder och inte kan komma på en lektion, ber vi dig meddela detta. Om du uteblir från något kurstillfälle, är det tillfället förbrukat. Du kan således inte kostnadsfritt ta igen det tillfället senare under kursen eller få ekonomisk kompensation för det tillfället du var frånvarande.

• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.  
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor. 
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss. 

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör under “Kursavgift och betalning”: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/  

Medborgarskolan och folkbildning  

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.  

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Molins

Molinsgatan 7, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ämnesområde