Vi erbjuder kurser i engelska över hela Sverige och på alla nivåer - från nybörjare på nivå A1 till fortsättningskurser ända upp till nivå C1, för dem som vill lära sig en avancerad engelska. Vi har engelskakurser för både barn och vuxna.

Över en miljard människor pratar engelska. Det är det mest talade språket i världen. Trots att engelska är officiellt språk i flest av jordens länder är det endast runt 400 000 000 människor som har engelska som modersmål. Den största gruppen engelsktalande har det alltså som sekundärspråk. Engelskan är också ett språk som talas på många olika sätt.

Olika slags engelska

Människor i anglosfären som till exempel amerikaner, australiensare och engelsmän använder olika ord, uttal och grammatik. Den engelska som förekommer i internationella sammanhang inom till exempel affärsvärlden, i internationell kommunikation, media eller turism skiljer sig också från hur engelska talas i de länder som är del av anglosfären. För att ha förmåga att kommunicera med och förstå såväl människor som har engelska som modersmål liksom de som använder det som sekundärspråk, är det en bra idé att förbättra sina kunskaper i engelska. Det är nämligen det viktigaste språket i internationella sammanhang.

Samma språkfamilj som svenska

Det engelska språket är del av den västgermanska språkfamiljen, vilken är samma familj som svenskan tillhör. Engelskan har dock starka influenser från både franska och latin. Vissa lingvister hävdar därför att engelska bör ses som ett kreolspråk vilket utvecklats ur ett pidginspråk. Det senare är ett språk som uppstår tillfälligt för att människor med vitt skilda språkbakgrunder har behov av att kommunicera med varandra. När ett sådant språk sedan blir ett modersmål kallas det ett kreolspråk. Enligt en sådan teori kan engelskan ses som ett anglosaxiskt-franskt kreolspråk.

Med influenser både från den västgermanska språkfamiljen och den romanska har engelska kommit att bli ett av de mer ordrika språken i världen. Oxford Dictonary har till exempel hundratusentals engelska huvudord medan Svenska Akademins Ordbok endast har cirka 65 000 svenska uppslagsord i sin nyaste upplaga från 2021.

Lär dig engelska

Det finns många anledningar att gå en engelska kurs. Även om du kanske redan kan kommunicera på engelska på en hyfsad nivå är det alltid saker som du kan lära dig mer av. Du kanske inte får så många tillfällen att konversera på engelska i din vardag. Då kan det till exempel passa att gå en konversationskurs. Om du jobbar på ett företag som har mycket utländska kontakter kan vi erbjuda kurser i affärsengelska. Vi har också specialinriktade språkutbildningar för företag. Engelska är också officiellt språk i de flesta internationella organ, till exempel FN, EU och Nato, samt för sjöfart och flygtrafik.

Om du går i skolan och behöver extraundervisning i engelska har vi kurser som förbereder dig inför de nationella proven i årskurs sex eller nio. Vi tränar på att tala och lyssna, skriva och läsa.

Engelska nybörjare

I Sverige uppger runt 90 procent av befolkningen att de kan samtala på engelska. Trots det finns det personer som av olika anledningar är fullständiga nybörjare eller inte har använt språket sedan skoltiden. Du kanske bara behöver komma igång med engelskan igen för att kunskaperna ska komma åter. Är det så erbjuder vi kurser som vi kallar för falska nybörjare. För dem som inte har några eller mycket lite kunskaper ger vi även nybörjarkurser på flera orter.

När du känner dig redo går du vidare med en fortsättningskurs för att bli ännu tryggare i att använda engelska. Vi har även kurser som är specialinriktade till seniorer.

Stort utbud

Medborgarskolan ger kurser i engelska på olika platser i hela landet. Vi har undervisning på följande orter: Eslöv, Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Kristianstad, Kungälv, Lidköping, Lund, Malmö, Skövde, Stockholm, Strängnäs, Strövelstorp, Trollhättan, Uddevalla, Uppsala, Vänersborg, Ystad och Örebro. Om du hellre vill studera engelska på distans erbjuder vi också den möjligheten.

Upplägg

Flertalet av våra kurser kan du studera antingen enskilt eller i grupp. Privatlektioner brukar vara fem gånger per termin och är 45 minuter långa. Kurserna med fler deltagare är två gånger 45 minuter under tio tillfällen.

Distansundervisningen sker i realtid via en lärarplattform. Det innebär att deltagarna ses vid en bestämd tid och dag. De flesta kurserna, både på distans och i klassrum, ges kvällstid. Det finns dock även några som går på dagtid.

Kursledare

Alla våra kursledare har antingen engelska som modersmål och/eller en gedigen akademisk utbildning och erfarenhet av språket. Personalen har dessutom genomgått Medborgarskolans cirkelledarutbildning i vuxenpedagogik. Därmed har de bra förutsättningar att lära ut engelska till dig.

Anmälan och betalning

För att anmäla dig till den engelska språkkurs som du valt går du längst ner på sidan med information om den kurs du vill gå. Där finns det en möjlighet att klicka sig vidare till anmälningssidan. Registrera dina person- och betalningsuppgifter så är du anmäld. Vi skickar ut en bekräftelse på att anmälan är mottagen. Om du har behov av att delbetala kursen tar du kontakt med oss så ordnar vi det.

Börja lära dig engelska hos oss redan idag!

Vårt utbud inom Engelska

Din sökning"" visar 50 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Engelska A2 del 3"
Distanskurs
Distans i realtid

Engelska A2 del 3

Ort: DistansStartdatum: 1 Sep 2024Tid: 18:30-20:00Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: SöndagarPris: 1 795 kr
Läs vidare om "Engelska, nivå B1"
Kurs

Engelska, nivå B1

Ort: KungälvStartdatum: 2 Sep 2024Tid: 17:30-19:00Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 1 995 kr
Läs vidare om "Engelska för nybörjare"
Kurs

Engelska för nybörjare

Ort: JönköpingStartdatum: 3 Sep 2024Tid: 18:00-19:30Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: TisdagarPris: 1 695 kr
Läs vidare om "Engelska, konversation nivå B1"
Kurs

Engelska, konversation nivå B1

Ort: UddevallaStartdatum: 7 Okt 2024Tid: 17:30-19:00Antal tillfällen: 6 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 1 195 kr
Läs vidare om "Engelska, nivå A2+"
Kurs

Engelska, nivå A2+

Ort: VänersborgStartdatum: 4 Sep 2024Tid: 18:00-19:30Antal tillfällen: 12 st tillfällenDagar: OnsdagarPris: 1 645 kr
Läs vidare om "Engelska - konversera mera 60+"
Kurs

Engelska - konversera mera 60+

Ort: KarlstadStartdatum: 16 Sep 2024Tid: 15:00-16:30Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 1 600 kr
Läs vidare om "Engelska Falska nybörjare"
Kurs

Engelska Falska nybörjare

Ort: KarlstadStartdatum: 16 Sep 2024Tid: 17:00-18:30Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 1 600 kr

Ämnen inom engelska

Utforska ämnesområde