Ort
Distans
Startdatum
7 Feb 2024
Tid
19:00-21:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Maria (Pi) Bertilsson
Nummer
75212
Pris
1 245 kr

Om arrangemanget

Vi fokuserar på att muntligt träna och använda vardagsspråk så mycket som möjligt. I kursen tränar vi oss även på att lyssna, läsa och skriva samtidigt som vi bygger på vårt ordförråd och tittar på språkets grammatik.

Innehåll

Engelska kursen ger bra baskunskaper i uttal, viss grammatik och ordförråd. Med kursmaterial som stöd arbetar du med övningar av olika slag och tränar på att använda vardagsspråket så mycket som möjligt.

Upplägg

Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi ses via den digitala plattformen en gång i veckan under 8 veckor på distans.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Pi Bertilsson. Även om Pi ursprungligen härstammar från Dalarnas landsbygd så har hen hunnit med att bo på ett flertal orter i Sverige. Under närmare sju år var Skottland den fasta punkten och där var en bland många andra sysselsättningar att undervisa skottar i svenska. 

Pi är utbildad inom kreativt skrivande och har även frilansat en del som kulturskribent. Vid sidan av det har hen varit ledare för ett antal skrivarcirklar, deltagit i poetry slam och under åren i Skottland varit verksam inom open stage som sångare och låtförfattare. 

Under intressen och även arbete kan bland annat nämnas coaching, meditation, natur, resor och all form av skapande verksamhet. På Pis kurser står kreativiteten och lekfullheten i centrum och du kommer att bli överraskad mer än en gång. 


Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursboken Visions 1 Allt-i-ett-bok inkl. elev-cd och facit , ISBN 978-91-21-21249-3 ,Lena Börjesson, Eva Jönsson, Marianne Webb-Davidson. Finns att beställa hos bokus.com eller akademibokhandeln.se

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Tips på vidareutveckling

Efter kursen kan det vara lämpligt att fortsätta tex med Medborgarskolans kurs i Engelska konversation eller kursen Brush up your English. Vill du prova på ett annat språk? Medborgarskolan har kurser i spanska, italienska, arabiska m fl.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Pris

Deltagaravgift: 1 245 kr

Summa: 1 245 kr

Utforska ämnesområde