Ort
Stockholm
Startdatum
7 Dec 2024
Tid
10:00-13:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
55907
Pris
1 345 kr

Om arrangemanget

Upptäck japansk blomsterkonst med vår erfarna ikebanist

Den traditionella japanska konsten att arrangera blommor kallas ikebana, vilket betyder att ge liv till blommor. I den här nya floristkursen får du lära dig att göra ett ikebana-arrangemang enligt den japanska ikebanaskolan Sogetsus riktlinjer. 

Upplägg

Vi kombinerar teori och praktik. Efter en introduktion av ikebana och japansk estetik provar vi på att göra ett arrangemang.

Förkunskaper

Kursen är öppen för alla, inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Anne-Charlotte Nilsson är utbildad ikebanist från Sogetsu-ryu i Tokyo, där hon bodde mellan 2003-2022. Hon har högsta graden, riji, och har ställt ut på bl. a. Takashimaya, Art Space K i Kagurazaka, Sogetsu Kaikan och Sogetsu Plaza - Heaven av Isamu Noguchi. Anne-Charlotte har en Fil.kand. och en Magisterexamen i Konstvetenskap med inriktning på Japan och Kina. Hon är medlem i STA (Sogetsu Teachers' Association), Tokyo.

Kursmaterial

Blommor ingår i priset. Blomsterfakir, vas och redskap finns att låna. Blommorna du får med dig hem kan du skapa ett nytt arrangemang hemma. Vi arbetar stående - tänk på bekväma skor.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Utvecklingsmöjligheter

Vill du vidareutveckla dina färdigheter som florist? Medborgarskolan erbjuder olika floristutbildningar samt kortare kurser - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 345 kr

Summa: 1 345 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Florist för en dag - Blomstermoln

Att mötas genom kreativitet och gemensamt intresse för att lära sig något nytt är bland det bästa jag vet. Det bubblade av förväntan i trapphuset på Medborgarsk...

22 maj 2024
Malin Karlstedt
Läs vidare om "Florist för en dag - Blomstermoln"

Utforska ämnesområde