Ort
Stockholm
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
17:00-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Charlotte Ageland
Nummer
55885
Pris
12 495 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig floristhantverkets grunder?

Är du intresserad av något mittemellan en kort nybörjarkurs och en omfattande utbildning? Då är detta floristkursen för dig! Här får du tekniska och teoretiska baskunskaper i floristernas hantverk. 

Kursen riktar sig till dig som funderar på att bli florist och vill ta ett första steg. Du som arbetar med design - exempelvis som inredare/stylist - och vill bredda din kompetens kommer också att få ut mycket av kursen. Eller vill du lära dig enbart för nöjes skull? Det går givetvis också bra!

Kursen hålls kvällstid i vår floristsal och du får mycket erfarenhet av praktiskt arbete med blommor och grönt. Vid avslutad kurs får du ett intyg.

Innehåll

  • blomsterbinderi i många olika stilar, exempelvis brudbuketter
  • höga och låga bordsarrangemang, kransar och begravningsdekorationer
  • varuvård och skötsel för bästa hållbarhet
  • färglära - kontrast- och komplementärfärger
  • formlära - struktur, kontrast, rytm och balans
  • växtkännedom

Upplägg

Kursen baseras på praktiskt arbete med färska blommor och hålls tisdagskvällar kl. 17:00-20:00 under hösten. Lättare fika ingår.

Aktuella datum:  5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10, 31/10 och 7/11 kl. 17:00-20:00

Kursmaterial

Material och blommor ingår - och blommorna du binder tar du så klart med hem! 

Kursledare

Charlotte Ageland är utbildad florist och har drivit egen butik. Hon har stor erfarenhet av pedagogisk verksamhet och har föreläst och undervisat i olika sammanhang. Idag håller Charlotte i en av Medborgarskolans grundutbildningar, flera fortsättningskurser samt kortare inspirationskurser.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs - kursen riktar sig till nybörjare. Du som har provat att binda blommor tidigare och vill lära mer är också välkommen.

Bra att veta

  • I kursavgiften ingår en anmälningsavgift på 500 kr som skall betalas omgående vid anmälan - först då är din anmälan bekräftad
  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Utvecklingsmöjligheter

Vill du vidareutveckla dina färdigheter som florist? Medborgarskolan erbjuder olika floristutbildningar samt kortare kurser - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 12 495 kr

Summa: 12 495 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Florist för en dag - Blomstermoln

Att mötas genom kreativitet och gemensamt intresse för att lära sig något nytt är bland det bästa jag vet. Det bubblade av förväntan i trapphuset på Medborgarsk...

22 maj 2024
Malin Karlstedt
Läs vidare om "Florist för en dag - Blomstermoln"

Utforska ämnesområde