Ort
Stockholm
Startdatum
7 Okt 2024
Tid
17:00-20:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Madli Wiiburg Walfridsson
Nummer
55991
Pris
3 695 kr

Om arrangemanget

Lär dig göra levande smycken med vår erfarna florist.

Vill du göra blomstersmycken för håret eller kroppen? Då är denna nya kurs något för dig - du kommer att kunna skapa egna blomstrande smycken till årets alla festligheter! Du är välkommen oavsett om vill fördjupa dina kunskaper i floristhantverket eller 'bara' vill lära dig för eget bruk.

Innehåll

Under kursens gång får du skapa:

  • Blomsterarmband med blommor i olika tekniker
  • Hårsmyckning med blommor i olika tekniker
  • Kroppssmycken

Upplägg

Vi arbetar praktiskt med färska blommor och material/tillbehör som florister använder. Alla blommor och material ingår i priset! Du går alltid hem med det du skapat. Var beredd på att arbeta stående (men lägre bord finns vid behov) - tänk på bekväma skor och oömma kläder.

Vi ses under tre måndagar kl. 17:00-20:00. Aktuella datum: 7/10, 14/10 och 21/10.

Ledare

Madli Wiiburg Walfridsson är utbildad florist och pedagog med mångårig erfarenhet. Hon är även stolt medlem i Hantverkarna i Stockholm. Hon har drivit blomsterbutik i Vasastan och varit handledare för floristelever på olika floristutbildningar, samt hållit kurser inom blomsterbinderi med många olika teman under åren. Den stora passionen är att jobba som florist med blommor till livets alla skeden, både till glädje och sorg, till bröllop och event stort som smått. Att ständigt utvecklas och följa nya tekniker och trender inom sitt skrå känns viktigt. Numera driver hon sin verksamhet och utgår ifrån i sin studio i Vendelsö.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har ett brett utbud floristkurser på olika nivåer och format - håll utkik på vår hemsida om du får mersmak och vill lära mer!

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 695 kr

Summa: 3 695 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Florist för en dag - Blomstermoln

Att mötas genom kreativitet och gemensamt intresse för att lära sig något nytt är bland det bästa jag vet. Det bubblade av förväntan i trapphuset på Medborgarsk...

22 maj 2024
Malin Karlstedt
Läs vidare om "Florist för en dag - Blomstermoln"

Utforska ämnesområde