Ort
Kittelfjäll
Startdatum
7 Mar 2024
Tid
08:00-11:00
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Helén Jakobsson
Nummer
54907
Pris
0 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Praktisk körning Snöskoter för dig som läst teorin på distans. Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och det genomförs när det finns tillräckligt med snö för att vi skall kunna utföra de obligatoriska övningar som ingår. Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet.

Praktisk körning Snöskoter för dig som läst teorin på distans. Samling sker på skoterparkeringen nedanför Hotell Kittelfjäll. Vi gör olika övningar på åkern nedanför vägen, därefter drar vi iväg på tur efter skoterleden upp på fjället.

Kursen ger dig bland annat kunskap om snöskoterns användning i trafik och natur, att köra på skrå, passera trafikövergångar, ledkörning mm samt hur du agerar om du kör fast med din skoter. Du får också råd om skötsel av skotern och övriga säkerhetsfrågor. Kursen baseras på Transportstyrelsens riktlinjer för förarbevis - snöskoter, terrängkörningslagen och grunderna i första hjälpen.

 

Den teoretiska delen av kursen består av 3 träffar på distans, totalt ca 7 timmar. Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och det genomförs på någon av Medborgarskolan Nords utbildningsorter (se nedan) när det finns tillräckligt med snö för att vi skall kunna utföra de obligatoriska övningar som ingår. Till den praktiska körningen tar du med dig egen skoter som passar krypkörning och godkänd hjälm. Om din snöskoter saknar back finns det möjlighet att låna skoter för det momentet. Ta på varma kläder och skor.. Det är viktigt att du kan visa upp giltig legitimation både vid kursstart, det praktiska momentet samt vid provtillfället.

Efter avslutad kurs har du möjlighet att skriva provet för Förarbevis Snöskoter.

FÖRKUNSKAPER
Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet. I övrigt behöver du inte kunna något sedan tidigare. Observera att du måste ha fyllt 16 år och inte ha några spärrar registrerade hos Transportstyrelsen för att få skriva provet.

Ort

Övningsområde skoter Kittelfjäll

Kittelfjäll, Kittelfjäll

Visa på karta

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde