Ort
Hemavan
Startdatum
2 Apr 2024
Tid
09:00-12:00
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Örjan Gustafzzon
Nummer
55181
Pris
0 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Praktisk körning för snöskoter för dig som läst teorin hos oss. Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet.

Praktisk körning för snöskoter för dig som läst teorin hos oss på Medborgarskolan. 

Kursen ger dig bland annat kunskap om snöskoterns användning i trafik och natur, att köra på skrå, passera trafikövergångar, ledkörning mm samt hur du agerar om du kör fast med din skoter. Du får också råd om skötsel av skotern och övriga säkerhetsfrågor. Kursen baseras på Transportstyrelsens riktlinjer för förarbevis - snöskoter, terrängkörningslagen och grunderna i första hjälpen.

Du ska ha läst den teoretiska delen av kursen (ca 7 timmar) innan du gör detta moment. Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och det genomförs på ett av våra övningsområden i HEMAVAN. Till den praktiska körningen tar du med dig egen skoter och godkänd hjälm. Ta på varma kläder och skor och ta med ID.

FÖRKUNSKAPER Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet. (När det blir dags för prov måste du ha fyllt 16 år).

 

Frågor? Kontakta Medborgarskolan Storuman på 0951-10177. 

Ort

Hemavan Körområde

Älvstigen 4, Hemavan

Visa på karta

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde