Ort
Hemavan
Startdatum
25 Feb 2024
Tid
08:30-11:30
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Helén Jakobsson
Nummer
55165
Pris
0 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Praktisk körning för snöskoter för dig som läst teorin hos oss. Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet.

Praktisk körning för snöskoter för dig som läst teorin hos oss på Medborgarskolan. 

Kursen ger dig bland annat kunskap om snöskoterns användning i trafik och natur, att köra på skrå, passera trafikövergångar, ledkörning mm samt hur du agerar om du kör fast med din skoter. Du får också råd om skötsel av skotern och övriga säkerhetsfrågor. Kursen baseras på Transportstyrelsens riktlinjer för förarbevis - snöskoter, terrängkörningslagen och grunderna i första hjälpen.

 

Du ska ha läst den teoretiska delen av kursen (ca 7 timmar) innan du gör detta moment. Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och det genomförs på ett av våra övningsområden i HEMAVAN. Till den praktiska körningen tar du med dig egen skoter och godkänd hjälm. Ta på varma kläder och skor och ta med ID.

FÖRKUNSKAPER Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet. (När det blir dags för prov måste du ha fyllt 16 år).

/Medborgarskolan Storuman / Tärnaby / Sorsele

Ort

Hemavan Körområde

Älvstigen 4, Hemavan

Visa på karta

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde