Snöskoteråkning i vinterlandskap.
Kurs

Förarbevis Snöskoter praktisk körning, Klimpfjäll när du läst teorin hos Medborgargarskolan

Ort
Klimpfjäll
Startdatum
28 Mar 2024
Tid
09:00-12:00
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Veronica Olofsson
Nummer
54084
Pris
0 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Praktisk körning Snöskoter för dig som läst teorin på distans. Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och det genomförs när det finns tillräckligt med snö för att vi skall kunna utföra de obligatoriska övningar som ingår. Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet.

Praktisk körning Snöskoter i Klimpfjäll för dig som läst teorin hos Medborgarskolan.

Kursen ger dig bland annat kunskap om snöskoterns användning i trafik och natur, att köra på skrå, passera trafikövergångar, ledkörning mm samt hur du agerar om du kör fast med din skoter. Du får också råd om skötsel av skotern och övriga säkerhetsfrågor. Kursen baseras på Transportstyrelsens riktlinjer för förarbevis - snöskoter, terrängkörningslagen och grunderna i första hjälpen.

Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och det genomförs i Klimpfjäll om det inte finns tillräckligt med snö så flyttar vi fram kursen för att vi skall kunna utföra de obligatoriska övningar som ingår. Du måste ha med dig skoter, godkänd hjälm och varma kläder. Det är viktigt att du kan visa upp giltig legitimation på det praktiska momentet samt vid provtillfället.

Efter avslutad kurs har du möjlighet att skriva provet för Förarbevis Snöskoter.

FÖRKUNSKAPER
Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet. I övrigt behöver du inte kunna något sedan tidigare. Observera att du måste ha fyllt 16 år och inte ha några spärrar registrerade hos Transportstyrelsen för att få skriva provet.

Ort

Klimpfjäll

Klimpfjäll 1, Klimpfjäll

Visa på karta

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde