Ort
Storuman
Startdatum
3 Mar 2024
Tid
13:00-16:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Erik Brantmo
Nummer
55169
Pris
0 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Praktisk körning för snöskoter för dig som läst teorin hos oss. Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet.

Praktisk körning för snöskoter för dig som redan har läst teorin hos oss på Medborgarskolan.

Kursen ger dig bland annat kunskap om snöskoterns användning i trafik och natur, att köra på skrå, passera trafikövergångar, ledkörning mm samt hur du agerar om du kör fast med din skoter. Du får också råd om skötsel av skotern och övriga säkerhetsfrågor. Kursen baseras på Transportstyrelsens riktlinjer för förarbevis - snöskoter, terrängkörningslagen och grunderna i första hjälpen.

Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och det genomförs på ett av våra övningsområden i Storuman. Samling sker bakom TG:s schakt, Blå vägen 205 (bakom Hyrmaskiner och Servicepunkten vid Storhälla). Till den praktiska körningen tar du med dig egen skoter och godkänd hjälm. Ta på varma kläder och skor.

Det är viktigt att du kan visa upp giltig legitimation både vid kursstart, det praktiska momentet samt vid provtillfället. Provet bokas när både teori och körning är avklarad (du måste vara 16 år). 

FÖRKUNSKAPER Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet. 

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde