Ort
Ludvika
Antal tillfällen
3 st
Nummer
76020
Pris
3 950 kr

Om arrangemanget

Från och med 1 maj 2022 måste du ha förarbevis för att framföra vattenskoter. Ta ditt förarbevis hos oss på Medborgarskolan som har över 30 års erfarenhet inom sjöliv. Praktikdelen gör du i Ludvika. Allt utrustning och kursmaterial ingår.

Vi på Medborgarskolan är godkända av transportstyrelsen för att ha flera olika kursupplägg för att du ska kunna ta ditt förarbevis för vattenskoter. 

Du får såväl bred som djup kunskap som gör dig tryggare när du är ute med din vattenskoter.

Innehåll

Utöver förarbeviset ger kursen även grundläggande kunskaper i sjövett, navigation, sjökortets uppbyggnad, symboler och förkortningar, miljö och djurliv, våghantering, säkerhet, hänsyn och ansvar. Du får såväl bred som djup kunskap som gör dig tryggare när du är ute med din vattenskoter.

En vattenskoter kräver att man vet hur den hanteras i både hög och låg fart, hur du gör snabba undanmanövrar, lägger till på ett säkert sätt, väjer för föremål i vattnet och mycket mer.

Kursen genomförs enligt Transportstyrelsens föreskrifter för Förarbevis Vattenskoter.

Upplägg

Teori:
- Digital Träff 1: Teori 1 timme, lärarledd introduktion av kursmaterialet - Digitalt via ZOOM
- Hemuppgift: Teori 8 timmar självstudie.
- Digital Träff eller på plats: Teori 3 timmar, lärarledd lektion - Digitalt via ZOOM

Examination teori:  
Examinationen görs på Medborgarskolan i Ludvika. Datum och tid för examinationen bestäms vid kursstart.
Uppvisande av giltig legitimation krävs.

Praktiska momenten: 
Den praktiska delen är ett tillfälle på 4 timmar och kommer ordnas i Ludvika. 

Vi startar med en säkerhetsgenomgång av vattenskotern samt den egna personliga utrustningen. Här övar vi körteknik och manövrering i hög och låg fart. Vi förevisar sjösättning och upptagning samt hur vi hanterar vattenskotern på begränsad yta tex när du ska lägga till vid en brygga.

Målet är att du efter avslutad kurs skall känna dig trygg och ha en större förståelse för olika situationer som kan uppstå samt upptäcka och hantera risker.

Förkunskaper

Inga förkunskaper men du måste ha fyllt 15 år för att få påbörja Förarbevis Vattenskoter.

Kursmaterial & utrustning

Vi tillhandahåller vattenskoter och flytväst. Har du egen vattenskoter så är det okej att du använder den om du vill det.

  • Kursboken får ni av oss.
  • Vid kyla under 10 grader krävs torrdräkt för att få genomföra utbildningen, och du som deltagare behöver ha med dig detta.
  • Ta med kläder efter väder och extra ombyte till den praktiska momenten. 

Bra att veta

  • Efter genomförd teoriutbildning genomförs en skriftlig examination. Möjlighet till muntligt/enskilt prov ges till deltagare med läs- och skrivsvårigheter. I kursavgiften ingår ett teoriprov och uppvisande av giltig legitimation krävs.
  • För att du ska bli godkänd på kursen och behörig att söka ut ett förarbevis krävs närvaro och deltagande i samtliga delmoment.
  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Alexander Högbom på 0727291691 eller alexander.hogbom@medborgarskolan.se.
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Ludvika

Myggatan 3, Ludvika

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 950 kr

Summa: 3 950 kr

Utforska ämnesområde