Ort
Kalmar
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Petter Magnusson
Nummer
44414
Pris
2 695 kr

Om arrangemanget

Förarintyg ger dig grunden för all navigering

Har du köpt båt eller tänkt att hyra och ser fram emot att tillbringa din semester på sjön, men tycker att du inte har tillräckligt med kunskap?

Ett förarintyg visar att du har grundläggande teoretiska kunskaper och förmåga att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Med ett förarintyg har du fått kunskapen så din båtfärd blir både roligare och säkrare!

 

Innehåll

För en säker och rolig båtfärd inomskärs eller nära kusten är det viktigt att du kan hantera din båt. Du får grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, utrustning, sjöväder och sjömanskap som är livsviktig kunskap när man är på sjön. Om du vill hyra en båt krävs att du har nautisk kompetens, detta är även vanligt utomlands.


Upplägg

  • 7 sammankomster, 1 ggr/vecka
  • 1 sammankomst prov i förarintyg
  • Kursmaterial ingår ej i kursavgiften

Material

  • Kursmaterial "Grundbok och övningsbok Navigering och Sjömanskap" finns att beställa på Bryggboden 
  • Transpotör, passare och linjal kan köpas av kursledare

Under Medborgarskolan finns särskilt kursmaterial välj mapp Kronoberg. Ni kan även ringa till Morgan Fredberg på Bryggboden, 0702-424,092, och beställa direkt. (Materialet tas med till första kurstillfället.)

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs

Examination

Prov i Förarintyg utförs av examinator, utsedd av NFB (nämnden för båtlivsutbildning) mot avgift: 625:- som betalas direkt till examinatorn.


Kursledare

Petter Magnusson är lärare - Han har arbetat med Sjöliv i Folkbildningen sedan 2001, han är auktoriserad förhörs förrättare för Nämnden för båtlivsutbildning. Han har sin navigationsutbildning från Försvarsmakten och undervisar i kurser förarintyg, kustskeppare med färdplanering och sjöväder.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

  • Förarintyg ger rabatt på båtförsäkringen
  • För att kurs startar krävs 5 st anmälningar, max 12 personer
  • Med kallelsen följer ett inbetalningskort för kursavgiften
  • Läs mer om våra Allmänna villkor

Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.


Har du din båt försäkrad hos Svenska Sjö får 10% rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer/försäkringsnummer vid anmälan.
 

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Ishallen/konferansrum

Lorensbergsgatan, Kalmar

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 695 kr

Summa: 2 695 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde