Ort
Mariestad
Startdatum
11 Okt 2023
Tid
18:30-20:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
37005
Pris
2 975 kr

Om arrangemanget

Teoretisk kurs som ger behörighet att föra fritidsbåt inomskärs. Detta är baskursen - första steget inom navigation.

INNEHÅLL
Förarbeviset lär dig bland annat väjningsregler, utprickning och konsten att läsa sjökort och sjövett.
Du får också tips om allt från nödvändig till lämplig utrustning ombord, hantering av båten, sjömanskap, och mycket annat.
Kursens mål är avlagt prov för Förarintyget.

UPPLÄGG
Den här kursen vänder sig till dig som saknar erfarenhet av sjölivet eller som bara har små erfarenheter. Vi rekommenderar den också till dig som vet med dig att eget arbete hemma inte alltid blir gjort. Efter den här kursen får du bevis för att kunna köra en båt upp till 12 meter lång och 4 meter bred. Övningsuppgifter och sjökortsarbete görs på kursen under ledarens handledning.

UPPSKRIVNING
Kostnad för uppskrivning tillkommer och betalas vid skrivtillfället till NFB:s representant (ca 650:- ) För aktuell kostnad på uppskrivning se Nämnden för båtlivs hemsida:www.nfb..se/?p=1. Vid uppskrivningstillfället ska du legitimera dig, omyndig person ska legitimeras av vårdnadshavare. Har du sedan tidigare "Blå intygsbok" så tag med den. Under 2022 byts Blå intygsbok ut mot ett plastkort, kostnad 200 kr (vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar).

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Lägsta ålder för att få delta på kursen är 12 år.

KURSLEDARE
Alexander Lindblad Ernvik har god erfarenhet av att jobba med professionell sjötrafik. Han kör olika typer av båttransporter och har även uppdrag för Sjöassistans och Team marin som assistans skeppare. Han har även egen erfarenhet från att köra fritidsbåt, både motorbåt och segelbåt. Utöver det bor han på en ö utan landförbindelse så det blir många båttimmar på ett år. 

Alexander har fartygsbefäl klass VIII, begränsad behörighet fartområde D och E. Han har även kommersiell svävarpilotlicens och VHF-SRC certifikat. Båtintyg dag och mörker praktik. Förarbevis för vattenskoter.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår inte i deltagaravgiften.
OBS! Invänta beställning av material tills ni fått kallelse/faktura till kursen och fått mer information angående materialet.

Vi använder materialet "Fritidsskepparen".
Är ni flera inom samma familj räcker det med en kursbok men fler sjökort och bestick mm kan behövas.

BRA ATT VETA
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Mariestad

Esplanaden 1, Mariestad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 975 kr

Summa: 2 975 kr

Utforska ämnesområde