Ort
Stenungsund
Startdatum
8 Jun 2024
Tid
09:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Peter Sandersnäs
Nummer
39641
Pris
2 195 kr

Om arrangemanget

Förarintyget är den grundläggande båtutbildning som du bör ta om du har en fritidsbåt eller vill ha förarbevis för vattenskoter.

Upplägg
Kursen ger dig grundkunskaperna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap som är livsviktig kunskap när man är på sjön.
Förarintyget visar att du genomfört teoretisk utbildning för att föra fram en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Det är också ett krav vid hyra av båt utomlands. Vi startar på lördag kl.9.00-16.00 och sedan söndag 10,00-15.00 veckan därpå lördag  blir det examinationen kl.10.00-12,00.

För vem
Inga formella förkunskaper krävs.

Kursledare
Peter Sandersnäs, 55 år, uppväxt på sjön, skeppare och sjöräddare inom SSRS, med hundratals uppdrag bakom sig. Har även ansvarat för utbildningar och övningar inom hemvärnet och SSRS i över 20 år. 

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerade sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerlig möjlighet att delta i våra interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Du behöver boken Fritidsskepparen, passare, transportör och övningssjökort .Besälla materialet gör du här: https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/kungalvstenungsundorust/ Eller om du vill att det finns vid kurs start och faktureras i efterhand.

Bra att veta
Vi kommer ta lunch, antigen om man har med sig eller om man vill gå till torget, där finns en hel del att välja på. Du får en kallelse till kursen ca 1 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal. Kostnad för examinationen tillkommer med ca 625 kr. 

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.ss

 

Ort

Medborgarskolan Stenungsund

Nordanvindsgatan 14, Stenungsund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 195 kr

Summa: 2 195 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde