Ort
Stockholm
Startdatum
2 Dec 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Frida Rydblom
Nummer
56213
Pris
550 kr

Om arrangemanget

Att teckna porträtt är en klassisk övning där man på ett roligt sätt övar upp seendet. Under tre kurstillfällen övar vi oss fördjupat på att teckna ansikten. Varmt välkommen!

Innehåll

Denna kurs är på en fortsättningsnivå till vår kurs "grundkurs i att teckna porträtt". Du måste inte ha gått den tidigare kursen men bör känna dig sugen på att utvecklas inom ansiktsporträtt. Det kan vara roligt att gå ihop med exempelvis en vän eller anhörig!

Vi tecknar av oss själva i spegel, en kurskamrat och ett medtaget fotografi. I början av varje kurstillfälle visar  cirkelledaren ett tecknat porträtt gjort av en känd konstnär och berättar om det. Vi övar oss på ansiktets proportioner, skugga och ljus, bildkomposition, volym, mellanrumsformer, linjer och syftning. Vi provar att teckna med  blyerts, kol och pastellkritor. Kursen innehåller gemensamma övningar och individuell handledning.

Datum är 2/12, 9/12 och 16/12

Material

Kursmaterial ingår ej. Inför kursen behöver man köpa ett teckningsblock i förslagsvis A3 och blyertspenna. Kolkrita, en stomp och suddgummi kan också vara roligt att ha. Visst kursmaterial går att köpa på plats till självkostnadspris.

Ledare

Frida Rydholm har en lång konstnärlig utbildning med erfarenhet av både skulptur och måleri. HÄR kan du se mer av Fridas konstnärsskap.

Utvecklingsmöjligheter

För ett mer djupgående lärande inom färg, form och hantverk rekomenderar vi kurserna som hålls i våra lokaler på Hagagatan.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs HÄR om hur du gör.

Ort

Assessorsgatan/Amplified Equally

Assessorsgatan 14, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 550 kr

Summa: 550 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde