Föreläsning

Föreläsning - för din säkerhet

Ort
Limhamn
Startdatum
20 Mar 2023
Tid
18:00-21:00
Dag
Måndag
Nummer
62588
Pris
0 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Om en kris uppstår och samhället blir lamslaget. Vad händer och vad gör du om det otänkbara inträffar?

Gratis och viktig föreläsning i samarbete med Försvarsutbildarna.


Vi stärker din förmåga att ha hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället. Vad gör du om mobilen är död, internet har slutat att fungera och ljuset inte tänds när du slår på strömbrytaren? Kan du hantera en situation när det inte finns el eller vatten under flera timmar, ja kanske flera dagar eller veckor?

På För din säkerhet! får du grundläggande kunskaper om var du hittar information vid kriser och hur du stärker din förmåga att ta hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället.

Frågor som bl.a. tas upp. Vad ska man ha i sin krislåda, hur hittar man relevant och korrekt information, hur mycket mat och vatten behöver jag ha hemma för att klara mig?

Du får också matnyttiga tips & trix som kan fungera som räddare i nöden.

 

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar och kulturarrangemang som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. Detta är en föreläsning i samarbete med Försvarsutbildarna.

 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Utforska ämnesområde