Ort
Skövde
Startdatum
15 Maj 2024
Tid
18:30-20:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
40400
Pris
1 395 kr

Om arrangemanget

Vi fördjupar oss i ämnet och går igenom mer avancerad kamera- och fototeknik, kamerans finesser och inställningar.

Om kursen
En fördjupningskurs där vi går igenom hur man med kamerans möjligheter kan komponera olika sorts bilder. Vi lär oss några grundläggande finesser i bildredigeringsprogrammet FastStone 4.9. Det är ett fritt program på svenska som går att ladda ner. Med den egna kameran och hemuppgifter får varje deltagare möjligheten att utveckla sitt fotograferande.

För vem
Förkunskaper: Du känner till din kameras vanligaste inställningar, exempelvis skärpedjup och exponering. Du tycker om att söka upp motiv och prova olika varianter på perspektiv och ljussättning. Du är van vid att ladda över dina bilder till en dator och skicka dem som mindre filer i mail.

Kursledare
Karin Cronholt började fotografera i mitten på -70 talet och minns fortfarande magin med att göra egna svartvita bilder i mörkrum.  Hon har gått ett flertal sommarkurser i fotografering då hon tycker det är utvecklande att, tillsammans med andra, diskutera motiv och komposition. Karin är medlem i fotoklubbar där hon, med varierad framgång, tävlar regelbundet.  Hennes favoritmotiv är människor och naturen.  Att fotografera har blivit som en livsstil och hon har som motto: Med kameran är man aldrig ensam! 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Ta med din systemkamera inklusive manual. Material finns för utlåning under kursens gång (ej återlämnat material debiteras med 200 kr).

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Utforska ämnesområde