Ort
Karlstad
Startdatum
28 Sep 2024
Tid
09:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Marcus Jonsson
Nummer
80246
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Har du en systemkamera och vill lära dig hur du gör för att ta de bästa bilderna? Här är fotokursen för dig som vill lämna det automatiska läget bakom dig och börja göra egna inställningar för att ta riktigt fina bilder!

Innehåll

Vi lär oss teorin bakom fotograferandet,  digitalfoto, hur olika inställningar påverkar den slutgiltiga bilden samt hur man skall ändra dessa i olika situationer samt övera på praktiska moment för att få fram fantastiska bilder. 

Upplägg

Två heldagar 09:00-15:00, där vi bl.a.kommer att diskutera ljusets betydelse samt hur man gör bilder intressanta genom att tänka på bildkompositionen. Vi kommer också att ägna oss åt fotografering inomhus och  utomhus.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Kursledare

Marcus är en matematikintresserad fotoentusiast som för ca 15 år sedan ärvde en gammal manuell systemkamera och började fotografera "på riktigt". Mörkrumsarbetet kompletterades snart med en enklare digitalkamera och senare även med en digital systemkamera. Marcus fotograferar helst människor i farten; sport, äventyr, hundar gärna i kombination med porträtt. Marcus har varit ledare för ett stort antal fotokurser på Medborgarskolan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

  • Material framtaget av kursledare ingår.
  • Ta med egen kamera och komplett manual.
  • Kläder efter väder då vi kommer att vara utomhus.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Karlstad, Fanfaren området.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar busstation 800m, tågstation 1,2km. (närmsta busshållplats Karolinen)
  • Parkeringar finns runt omkring våra lokaler, betalas via Easypark eller Apcoa Flow.
  • Kök med mikrovågsugn, kyl, frys, samt så bjuder vi på kaffe eller te.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan. Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde