Ort
Gävle
Startdatum
18 Maj 2024
Tid
14:00-17:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Sven Lidström
Nummer
79762
Pris
350 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig lite mera om din kameras inställningar och öva att fotografera olika motiv tillsammans med en erfaren fotolärare och träffa andra fotointresserade? Då är denna fotopromenad för dig!

Innehåll

Vi kommer att inrikta oss mot att fotografera motiv i rörelse. Bilar, gående och cyklister.  Rinnande vatten och badande fåglar. Vi kommer att gå igenom lämpliga kamerainställningar för dessa typer av motiv; exponeringstider, bländare, ljuskänslighet och vitbalans. Ledaren ser gärna att det blir en dialog med deltagarna och anpassar lärandet till önskemålen i gruppen.

Upplägg

  • Vi träffas vid ett tillfälle.
  • Kl 14-17, vi tar kortare pauser när vi behöver.
  • Vi samlas framför Heliga trefaldighetskyrkan och vandrar sedan sakta genom Boulogner­skogen. 
  • Du behöver själv ta med dig en systemkamera, helst med ett zoomobjektiv.
  • Motivfotograferingen är i mån av tillgång.
  • Kurstillfället ställs in vid regn då inte alla har regntåliga kameror. Meddelas i så fall samma dag och självklart återbetalar vi då din kursavgift. 

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Kursledaren anpassar undervisningen efter gruppen och går igenom de mest grundläggande kamerainställningarna.

Kursledare

Sven Lidström är mycket intresserad av foto och har lång erfarenhet. Har lång utbildning i både teknik från KTH och är en erfaren kursledare som vill ge förståelse och inspiration och har hållit uppskattade kurser inom flera olika områden i över 10 år. Han har utbildning i både analog & digital-elektronik samt programmering.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Egen kamera. Du behöver själv ta med dig en systemkamera, helst med ett zoomobjektiv.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Pris

Deltagaravgift: 350 kr

Summa: 350 kr

Utforska ämnesområde