Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Föreläsning

Franska föreläsning om Simone de Beauvoir och Jean-Paul Sartre

Ort
Stockholm
Startdatum
6 Nov 2018
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
0 st
Arrangemangsnummer
23073
Pris
200 kr

Om arrangemanget

Föreläsning: Simone de Beauvoir och Jean-Paul Sartes - på svenska

En föreläsning som bygger på Simone de Beauvoirs och Jean-Paul Sartres brev till varandra och även till andra personer, samt Simones dagböcker från andra världskriget.

Första brevet från Simone de Beauvoir till Jean-Paul Sartre som finns utgivet är daterat 6 januari 1930. Simone är 20 år gammal och ligger i sängen med feber och ont i halsen. Hon irriterar sig på sin mormor som försöker få henne att dricka citronté och konjak. I breven och i dagböckerna är det vardagslivet i Paris och även andra delar av Frankrike som beskriv.

Under föreläsningen får du veta mer vad Simone de Beauvoir och hennes vänner ägnade sig åt i Paris under andra världskriget och ockupationen.
Vad tänkte hon på? Hur klarade hon vardagslivet? Hur arbetade hon och med vad? Och vad tänkte Sartre på under kriget? Vad svarade han på Simones brev? Vad skrev han själv till henne?

Simone de Beauvoir gav 1983 ut ett urval av Sartres brev och hon avled 1986. Efter hennes död satte adoptivdottern Sylvie Le Bon de Beauvoir samman hennes brev och dagböcker från kriget som lägligt nog hittade. De gavs ut 1990 och innehåller brev till Sartre och till andra personer, t ex hennes kärlek Nelson Algren.

Bra att veta
Föreläsningen hålls på svenska.

Ring 010-157 63 61 eller gör din anmälan via vår hemsida, Medborgarskolan.

Bra att veta

Deltar du i en kurs i franska hos oss? Du får 50 kr i rabatt på föreläsningen om du meddelar detta vid anmälan.
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 200 kr

Summa: 200 kr