Ort
Uppsala
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
82757
Pris
1 580 kr

Om arrangemanget

Franska är ett världsspråk som talas inte bara i Frankrike utan även i många andra delar av världen. Det är officiellt språk i länder som Belgien, Schweiz, Kanada och flera afrikanska länder. Språket har en rik historia och har påverkat kultur, litteratur och konst globalt.

Följ med på resan in i det franska språkets värld! 

Innehåll
En kurs för dig som är nybörjare där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:

• Hälsa och säga adjö
• Fråga hur någon mår
• Be om något
• Handla i butik och på restaurang
• Veckodagar

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle, totalt 16 lektionstimmar. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. Prata med din kursledare eller administrationen så får du hjälp att hitta rätt nivå. 

Förkunskaper
Detta är en kurs för dig som är nybörjare. Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare
Julien Poschet kommer från den fransktalande delen av Belgien och talar därav flytande franska. Han har studerat till socionom och har arbetat inom olika branscher innan han beslutade sig för att flytta till Sverige år 2022. Han är en språkentusiast och har under sitt liv lärt sig många olika språk, svenska, engelska, holländska, tyska, spanska, kinesiska och teckenspråk. Han brinner för att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter samt att hitta metoder som passar varje individ för att lära sig nya färdigheter. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte kursavgiften. Vid första tillfället kommer kursledren meddela vilken kurslitteratur som kommer användas. Kursledaren kan också komma använda eget framtaget material. OBS! Eftersom alla kursstarter är preliminära – köp bara material när du fått kallelse av oss.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Du köper kurslitteratur först när du fått kallelse om start.
Läs mer om hur du gör för utnyttja din rabatt här:

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Köp inte kurslitteratur förrän du fått kallelse av oss. 

Bra att veta

I våra lokaler finns både kylskåp och micro, så det går bra att ta med egen mat om så önskas. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Den lägsta nivån är A1. På denna nivå har du ytterst begränsade kunskaper och är näst intill nybörjare. På nivå A2 har du fortfarande relativt lite kunskaper. På nivå B1 börjar du få grepp om språket och du kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang. Goda kunskaper har du när du befinner dig på nivå B2. Nivåerna C1 och C2 är båda avancerade. Befinner du dig på dessa nivåer har du ofta studerat språket på universitetet eller motsvarande. Du talar och skriver språket obehindrat.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 010-15 75 200.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 580 kr

Summa: 1 580 kr

Utforska ämnesområde