Ort
Umeå
Startdatum
12 Sep 2024
Tid
17:30-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
56294
Pris
3 100 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Under denna kurs, får du möjlighet att jobba med de vanligaste teknikerna, kavla, skulptera, ringla, dreja, dekorera och glasera. Kursen kan med fördel gås flera gånger om man vill fördjupa sig.

Lera är ett fantastiskt material som med olika tekniker kan bli både konst och bruksföremål. Ni får under kursen dyka ner i keramikens värld när ni lär känna materialet och dess unika möjligheter.

Vi använder oss av stengodslera som passar utmärkt till både skulptering och till bruksföremål. Stengodsleran bränns vid en sådan hög temperatur att den tål maskindiskning och ugn.

UPPLÄGG

Alla keramik-intresserade är välkomna på kursen. Gemensamma genomgångar på nybörjarnivå varvas med eget skapande under individuell handledning. Inga förkunskaper krävs. Vi har paus vecka 43 innan glaseringstillfället. Sedan är det uppehåll till det avslutande tillfället, ca 5 veckor senare.

KURSMATERIAL

Material ingår ej i kursavgiften. Du köper leran av oss för ett pris som just nu är 100:-/kilo och i det priset ingår engobe, underglasyr, glasyr och bränning.

LEDARE

Maria Pedersen, utbildad keramiker och lärare med mångårig erfarenhet av eget arbete och som kursledare.

BRA ATT VETA

En kallelse skickas ut två veckor innan kursstart. Ta med oömma kläder, förkläde samt lämpliga skor. Vi bjuder på kaffe och te.

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 100 kr

Summa: 3 100 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde