Ort
Stockholm
Startdatum
1 Okt 2024
Tid
09:00-12:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Gaja Dudkiewicz
Nummer
56258
Pris
2 995 kr

Om arrangemanget

"Novisen vid spisen 3”. Fortsättningskurs som fokuserar på att bygga vidare på dina matlagningskunskaper.

Innehåll

Fortsättning av "Novisen vid spisen" - en grundkurs som fokuserar på matlagning som är enkel, praktisk och ekonomisk i vardagen. Matlagning med klassiska smaker från husmanskosten med inspiration ifrån världskök och det franska kökets grunder.
Här bygger vi vidare på dina matlagningskunskaper och går genom livsmedelshygien och livsmedelshantering grundligt. Vi kommer arbeta både praktiskt och med teoretiska moment för att ha större förståelse för matlagning och hur olika tekniker i köket påverkar slutresultatet.
I denna kurs fortsätter vi lära oss om bland annat;
•    Fortsatt arbete med kött, fisk och fågel
•    Livsmedelshygien
•    Mer om smaker och smaksättning
•    Mer om tillagningssätt och matlagningstekniker


Här finns något för alla. Den ovane får ett bättre självförtroende bland kastrullerna. Mycket prat om tekniker och klassiska rätter.
Bygg på dina kunskaper med kursen ”Grundmatlagning fortsättning 4” samt ”Grundmatlagning fortsättning 5” för att erhålla Diplom. Diplom erhålls när alla 5 kurser är avklarade (80% närvaro gäller).


Upplägg

Under kursens 3 lektioner arbetar deltagarna enskilt eller parvis och får olika uppgifter enligt recept. Det blir både fisk, kött och grönt. Lektionen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin. Med start 12/4, 19/4 och 26/4.

Denna matlagningskurs ger dig möjlighet att bygga ihop en diplomutbildning när det passar dig. När du deltagit vid samtliga 5 nivåer har du möjlighet att erhålla ditt diplom.

 

Förkunskaper

Alla matlagningsintresserade är välkomna. Gedigen Grundmatlagning på absolut grundnivå. Det rekommenderas att du har gått klart ”Grundmatlagning 2” innan du anmäler dig till denna fortsättningskurs.

 
Kursledare

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diploma inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bland annat på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologiskt och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt både i restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.
Kursmaterial
Råvaror, recept och instruktioner som du använder på kursen ingår i priset.
Utvecklingsmöjligheter
Bygg på dina kunskaper med kursen ”Grundmatlagning fortsättning 4” samt ”Grundmatlagning fortsättning 5” för att erhålla Diplom. Diplom erhålls när alla 5 kurser är avklarade (80% närvaro gäller).


Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 995 kr

Summa: 2 995 kr

Utforska ämnesområde