Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Stage fight med Thomas! Helgkurs för ungdomar 15-20 år

Ort
Linköping
Startdatum
27 Jun 2020
Tid
18:45-21:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Thomas Häggström
Nummer
24517
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Varmt välkomna till denna helgkurs inom stage fight för alla mellan åldrarna 15-20 år!

Stage fight, är ett begrepp som man kanske inte alltid stöter på så vad innebär det då? Svart är rätt enkelt, du lär dig slåss på låtsas. Det har använts i film och teater i allt från Shakespeare där värja möter värja till Avengers då plåtburk möter stor grön Hulk.

Stage fight är förstås en form av scenkonst som främst handlar om att berätta en historia och samarbete, att ta hand om sin partner och få denne att se så bra ut som möjligt. En form av historieberättande som kan användas inom drama, komedi och även dans. Plus att det är väldigt roligt!

Med fokus på säkerhet kommer vi lära oss grunderna inom stage fight både utan vapen men även fäktning (med träsvärd såklart) och som alltid inom scenkonst utgår kursen från deltagarnas individuella styrkor. Därför krävs inga förkunskaper utan det spelar ingen roll om du stått på scenen hela ditt liv eller bara inte har något annat att göra den helgen. Kom som du är!

LEDAREN Thomas Häggström arbetar främst som skådespelare i den fria teatergruppen Teater Imba som har turnerat genom hela Sverige samt fler delar av världen. Ursprungligen från Sundsvall där han började hålla kurser vid 15 års ålder och är idag bosatt i Linköping där han har hållit i ett antal olika kurser, både inom Medborgarskolan och andra sammanhang, i många olika ämnen så som drama, clown, stage fight och eldkonst.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Det viktiga är att vi under kursen vågar ta steget att utmana oss själva och ha roligt i en trygg grupp.

UPPLÄGG: Vi träffas vecka 26, lördag till söndag kl 10-16. Ha med kläder du kan röra dig fritt i samt vattenflaska, räkna med fysisk träning. Medtag även egen lunch, kylskåp och micro finns.

FÖRKUNSKAPSKRAV: Du behöver inga förkunskaper, bara en vilja att pröva.

KURSMATERIAL: Som deltagare behöver du bara ha med dig själv.

BRA ATT VETA: Kallelse kommer ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Ort

Linköping Medborgarskolan

Teknikringen 7, Linköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ett ämnesområde