Ort
Kristianstad
Startdatum
12 Okt 2024
Tid
10:00-14:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
69618
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Gott, spännande och exotiskt är vanliga ord att beskriva indisk mat. Det är fantastiska kryddblandningar som curry, masala, tandoori m.m. som ligger bakom den goda välkryddade maten.

Om kursen
I denna matlagningskurs kommer ni få lära er två kända och vältalande rätter som ni hittar på alla indiska restauranger, och kök i Indien. Den första rätten heter Biryani som är en smakrik indisk rispilaff som det finns flera varianter av med bland annat med lamm och fårkött, kyckling et.c.  Den andra rätten är den kända rätten Murgh makhani eller Butter Chicken som är väldigt omtalad och smakrik kryddig. Det är en gryta som sedan kan kombineras med ris eller Roti. Roti är en sidorätt i Indien som är ett slag av bröd som alltid finns i det indiska köket, det ska ni också få lära er hur man lagar det.  

För vem
Alla med intresse för mat. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Bibi Qamar Mohammadzai  har bott i Sverige i mer än 12 år. Hom kommer ursprungligen från Afghanistan men har tillbringat större delen av mitt liv i Pakistan och Indien. Där växte Bibi upp med det indiska köket, omgivet av kryddor och dofter som hon lärde sig älska. Indisk mat har en stor mångfald av kryddor och dofter, Bibi vill med varje rätt som lagas skapa en minnesvärd upplevelse som tar smaklökarna på en resa. Matlagning har alltid varit en stor del av henne liv och något hon brinner för. Bibi tycker om att dela med mig av min kunskap och passion för indisk mat och vill gärna lära andra att laga dessa fantastiska rätter. 

Kursmaterial
Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften. Inga ytterligare kostnader tillkommer. Receptet för kvällens meny får du med dig hem.

Bra att veta
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Ange eventuell matintolerans och/eller allergi i samband med din anmälan. I någon mån kan alternativ erbjudas, dock ej fullt ut individanpassad meny.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Medborgarskolan Kristianstad

Magasinsgatan 2, Kristianstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ämnesområde