Skogsglänta.
Föreläsning

Industrihampa - Innovation för en biobaserad & plantbaserad framtid

Ort
Distans
Startdatum
5 Okt 2022
Tid
18:30-20:00
Dag
Onsdag
Nummer
59188
Pris
400 kr

Om arrangemanget

Hur kan hampa kan hjälpa till att driva på den omställning som vi alla behöver ta ansvar för. Hur kan hampa kan verka som affärsnytta, samhällsnytta och framförallt miljönytta?

Varmt välkommen till en kväll online fylld av möjligheter att utöka både din kunskap och ditt nätverk kring industriell hampa.
En jordbruks- och industrigröda som producerar mycket näringsrik mat samt hållbara koldioxidneutrala och biobaserade material, samtidigt som den förbättrar jorden och absorberar upp till 20 ton CO2/hektar.

Vi presenterar en rad globala ledare, forskare och flaggprojekt från den miljardindustri som hampa är.
Du kommer också att få höra om svenska hampaentreprenörer, forskare och ideella organisationer.
Att visa upp potentialen för i synnerhet den svenska landsbygden, lantbruket, livsmedels-, bygg- och textilindustrin.

Vår avsikt är att sätta Skåne, Sverige på den blomstrande globala hampamarknaden. Med ambitionen att inspirera till nya biobaserade och fossilfria marknadssegment, som också ska bidra till ny forskning, innovation och transformationsindustrier.

Under två timmar ges du en överblick över hampans unicitet. Det går att producera 50 000 olika produkter av hampa - här får du generell insyn i vad det kan vara för typ av produkter, vilka som funnits i tusentals år, vilka som är nya på marknaden och vilka vi ser komma inom en snar framtid.

 

SHI – Swedish Hemp Industries i stolt samarbete med Medborgarskolan bjuder in till denna kurs som är en kickstart för att få kunskap om industrihampa. Efter detta seminarium ska du ha en generell kännedom om industrihampa - för att kunna veta vilka produkter, material och hampa-marknader som du vill fördjupa dig i. Här lägger vi grunden för att lyssna på och lära av varandra, vilket banar väg mot en bättre värld, där dagens innovation kan vara morgondagens ledande faktor.

 
Hur
Denna kurs hålls som ett interaktivt webinarium, ni loggar in på zoom, introducerar er själva i chatten och sen kör vi igång. Efter 45 minuter tar vi en teknisk paus - därefter kör vi vidare i ytterligare 40 minuter. Det kommer gå utmärkt att räcka upp den digitala handen under webinariets gång samt att de sista 30 minuterna har vi en gemensam frågestund och diskussion. 

 

För vem
Inga förkunskaper krävs - kom som du är och med ett öppet sinne. 

 

Föreläsare
Clara Norell är byggnadsingenjör i grunden som redan 2003 började intressera sig för hampa hur ett hållbart byggnadsperspektiv. Certifierad hampakalkbyggare, via Nordic Hemp Building School & LÉcole National du Chanvre- franska nationella hampakalkbyggskolan. Odlat hampa i Sverige sedan 2019 och driver sedan 2022 startupbolaget SHI - Svensk Hampaindustri AB. Föreläser och konsulterar om hampa över hela världen, bland annat stående hampakurs i samarbete med Cheeba Academy, Africas First Dedicated Cannabis Academy.

 

Kursmaterial
Vi kommer använda oss av en powerpoint-presentation samt bilaga med länkar till youtube-klipp 

 

 

Bra att veta
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kurstillfället blir startklart.
Invänta en kallelse som kommer med mejl, i den kallelsen så får du även en länk till zoom så att du kan ansluta till mötet.


Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Om folkbildning
Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning

 

Pris

Deltagaravgift: 400 kr

Summa: 400 kr

Utforska ett ämnesområde