Medborgarskolan med känsla för samarbete
Distanskurs

Italienska A1 del 1 (direkt efter nybörjare)

Ort
Distans
Startdatum
18 Okt 2023
Tid
17:30-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
71997
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Detta är en kurs för dig som är nästintill nybörjare. Vi varvar praktik med roliga grammatiska övningar.

Pasta, fotboll och lutande tornet i Pisa. Italienarna har satt sitt land på kartan med många världsberömda ting. Den europeiska stöveln, alpernas toppar och vackra landskap gör Italien till ett kärt resmål. Lär dig att prata italienska och briljera när du åker dit!

Innehåll
En distanskurs i realtid för dig som har läst nybörjarkurs tidigare, där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:


• Hälsa och säga adjö
• Fråga hur någon mår
• Presentera sig
• Be om något
• Uttal och grammatik
• Räkneord

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. Kursen hålls på distans genom videomöten.

Förkunskaper
Du har läst italienska en termin eller har motsvarande förkunskaper. Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest här:

Kursledare
Kursledare är Federica Caldarini och kommer ursprungligen från Rom i Italien. Hennes största intresse är språk och resor. Hon är dessutom ämneslärare i Engelska, Tyska och Italienska, och har jobbat inom grund-och gymnasieskola, vuxenutbildning och som privatlärare.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Ledaren informerar vid första kurstillfället. I kursen kan vi även komma att arbeta med av ledaren framtaget material.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör för att utnyttja din rabatt på: Klicka här!


Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Bra att veta
Observera att det står i din kallelse/faktura att kursen går i våra lokaler men kursen kommer att genomföras på distans. Du kommer få information om vårt digitala verktyg via separat mejl.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

 

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ämnesområde