Ort
Gävle
Startdatum
25 Sep 2024
Tid
17:00-18:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Filomena Policarpo
Nummer
80225
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Längtar du till Italien? Under trivsamma former i en avspänd atmosfär bekantar du dig med språket hos oss. Det är roligt att lära ett nytt språk och en härlig känsla att kunna göra sig förstådd. Benvenuto!

Innehåll

Vi koncentrerar oss på att lära och öva det praktiska vardagsspråket. Fokus ligger på ordförråd och på att tala och använda italienska otvunget och varierat i olika situationer. Efter denna kurs ska du ha ett bra uttal och kunna ställa och besvara enkla vardagliga frågor.

Upplägg

  • Vi träffas en gång i veckan.
  • 10 tillfällen. 
  • 2 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Den här kursen är för alla! Både du som är helt nybörjare och du som redan kan lite italienska. Gruppen har flera ledare så uppgifter anpassas efter gruppens nivå. 

Kursledare

Kursledare Filomena Policarpo kommer från Italien men flyttade till Sverige för många år sedan efter att ha träffat sin man. Filomena är utbildad lärare i Italien och arbetade där i 16 år innan hon flyttade till Sverige. Hon har varit kursledare hos Medborgarskolan under många år och är väldigt uppskattad bland deltagarna.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ingår i kursavgiften. Kursledaren har skapat eget material. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ämnesområde