Ort
Varberg
Startdatum
16 Sep 2024
Tid
18:40-20:10
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Pauline Beemsterboer
Nummer
46066
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Välkommen till vår italienska konversationskurs där vi dyker in i världen av böcker. Här kommer vi att prata och diskutera på italienska om de böcker vi läser, utforska berättelser, författare och litterära teman. Gör dig redo att utveckla din italienska språkfärdighet samtidigt som du utforskar en fantastisk värld

Innehåll

En kurs för dig som har en del förkunskaper inom det Italienska språket och känner dig bekväm i att läsa och diskutera i grupp. Vi kommer på denna kurs läsa av ledaren utvalda böcker/stycken som vi sedan diskuterar i grupp för att på så vis utveckla vår kapacitet att konversera på det Italienska språket.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Inget uppehåll är planerat under dessa 10 veckor.

Förkunskap

Denna språkkurs är en fortsättningskurs för dig som ligger på nivå A2/B1 och är bekväm med att prata på Italienska i grupp.

Är du osäker på vilken nivå du ligger i din språkutveckling? Läs mer om Europarådets nivåskala och testa dig själv på www.medborgarskolan.se/europaradets-nivaskala

Kursledare

Kursledare för den här kursen är Pauline Beemsterboer som har bott 30 år i Rom, Italien. Hon har många års erfarenhet av att undervisa italienska på alla nivåer, båda på grund- och gymnasieskola som mentor på universitetet och som privatlärare. Hon pratar sex språk och har filosofie kandidat i franska och filosofie magister i italienska. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Ledaren kommer att välja vilka böcker gruppen ska läsa och rekommendera vart man kan låna eller köpa dessa. Övrigt material kopieras upp utav kursledaren. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Parkering finns i nära anslutning till kurslokalen
  • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Varberg

Ringvägen 114, Varberg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde