Ort
Distans
Startdatum
2 Maj 2024
Tid
17:00-18:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Melania Pomante
Nummer
79614
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

En kurs på A1 nivå för dig som tidigare läst kursen nybörjare, där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen.

Pasta, fotboll och lutande tornet i Pisa. Italienarna har satt sitt land på kartan med många världsberömda ting. Den europeiska stöveln, alpernas toppar och Toscanas vackra landskap gör Italien till ett kärt resmål. Estetiskt, passionerat och kulinariskt - Italien!

Innehåll
En kurs för dig som är har läst nybörjare och vill nu lära dig mer. På kursen varvar vi praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:

• Hälsa och säga adjö
• Fråga hur någon mår
• Presentera dig
• Be om något
• Uttal och grammatik
• Räkneord

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Eventuella lov eller uppehåll bestäms i samråd mellan ledare och deltagare. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. 

Förkunskaper
Denna språkkurs är en nybörjarkurs så du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare
Melania har en gedigen bakgrund inom bildning. Hon har gått kurser inom folkbildningens idéer och praktik, digitalisering i språkundervisning, vuxnas lärande och inlärning av italienska i ett flerspråkighetsperspektiv. Hon är född och uppvuxen i centrala Italien, Abruzzo. Sedan 2005 är hon bosatt och verksam i Sverige. Melania är utbildad i att förstå och skapa förutsättningar för vuxnas lärande i olika sammanhang.  Det hon gillar mest med folkbildning är att dela sina kunskaper med personer som är intresserade av den italienska kulturen. Melania är också utbildad inom konst och estetik och arbetar med textilkonst i hennes egen ateljé.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Ledaren informerar vid första kurstillfället. I kursen kan vi även komma att arbeta med av ledaren framtaget material.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör för att utnyttja din rabatt på: Klicka här!

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.


Bra att veta
I våra lokaler finns både kylskåp och micro, så det går bra att ta med egen lunch om så önskas. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete  här.

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ämnesområde