Ort
Helsingborg
Startdatum
4 Apr 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Aki Svensson
Nummer
66541
Pris
1 395 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Upptäck det variationsrika och hälsosamma japanska köket! Vi provar att tillaga och smaka rätter ur det japanska köket, även dessert om vi hinner. Vi lär känna vanliga råvaror som tofu, miso, sojasås, edamame, sjögräs, och pratar om nyttig japansk vardagsmat.

På denna matlagningskurs både tillagar, äter och talar vi om nyttig vardagsmat från Japan. Alla deltar praktiskt i tillredningen och hjälps även åt att duka fram och röja undan efteråt. Vi pratar också om japansk matkultur och det japanska köket, som har en mildare smakpalett än vad många tror. Sushi anses vara festmat i Japan och tillagas inte på denna kurs, men finns vissa terminer som Workshop i vårt utbud.

Om kursen
Meny för kvällen presenteras av ledaren och vi äter tillsammans det som tillreds. Recept får du med dig hem.
Matlagningsgrupperna är begränsade, max 6 deltagare.


För vem
Inga förkunskaper krävs.
Kursen är lämplig från ca 15 års ålder eller i sällskap med vuxen.

Kursmaterial, tillkommande kostnad
Kostnad för matvaror tillkommer med maximalt 100 kr per deltagare och tillfälle. Summan betalas på plats direkt till kursledaren, gärna via swish.
Recept delas ut på kursen.

Bra att veta
Köksförkläden finns till utlåning.

Obs att kostnad för råvaror tillkommer med. ca 100 kr per tillfälle och betalas på plats. Med tanke på matinköp är ledaren tacksam för information om frånvaro.

Eventuell matallergi/-intolerans anmäls senast 1 vecka före kursstart. Individuell anpassning av menyn kan vi inte göra men vi försöker tillmötesgå så att det finns något anpassat vid varje tillfälle.

Kursledare
Aki Svensson
Aki kommer från Fukushima i Japan och har bott länge i Tokyo. Hon brinner för att dela med sig av matupplevelser från hemlandet och av sina kunskaper inom japansk matlagning. Aki har diplom inom nutrition från Kagawa University och är cerfierad kostrådgivare nivå 2.
Våra ledare har relevanta kunskaper och genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Anmälan
Anmälan sker via formulär på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50.
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande.
Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har tagits emot. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du cirka två veckor i förväg en Kallelse/Faktura per post . Där anges definitivt kursdatum, plats, tidpunkt och annan viktig information om portkod med mera.
Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs här om hur du tar del av rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Utforska ämnesområde