Händer som drejar.
Kurs

Keramik fortsättning - Intresseanmälan för Torsdag fm med Jeanette Emilsson Hultdin

Ort
Skellefteå
Startdatum
15 Aug 2024
Tid
09:00-12:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Jeanette Emilsson Hultdin
Nummer
55227
Pris
3 195 kr

Om arrangemanget

Vill du utveckla din teknik då det gäller att dreja, bygga skulpturer eller bara improvisera i lera är du välkommen till en fortsättningskurs. Har du gått keramikkurs som slutat inom ett halvår från denna kurs startdatum så har du rätt till 15% rabatt på kurspriset i återanmälningsrabatt. Ange då detta vid anmälan.

INNEHÅLL OCH MÅL
Lera är ett fantastiskt material som med olika tekniker kan bli smycken, konst och bruksföremål så som koppar och skålar.

Ni får ta del av keramikens roliga värld, lära känna materialet och alla dess möjligheter. Med tips och råd från kursledaren får du skapa föremål du vill ska finnas. Målet är att släppa loss skaparglädjen!

Vi använder oss av stengodslera som passar utmärkt till både skulptering och till bruksföremål. Stengodsleran bränns vid sådan hög temperatur att det är tål maskindiskning och ugn. Glasyrerna vi använder är godkända ur miljösynpunkt och i fortsättningskursen får du prova på lite fler och spännande färger.

UPPLÄGG
Vi träffas 8 tillfällen på Torsdagar kl. 09.00–12:00.
Gemensamt går vi igenom de olika teknikerna. Därefter är arbetet fritt och undervisning sker på individuell nivå efter önskan och kunskapsnivå.

FÖRKUNSKAPER
Grundkurs motsvarande 8 tillfällen eller likvärdigt. (Är du på nybörjarnivå kan du slå oss en signal om det är just denna kurs du är intresserad av, 0910-713130.)

KURSLEDARE
Jeanette Hultdin. Erfaren bildlärare, 28 år inom läraryrket, med egen keramikverksamhet.

KURSMATERIAL
OBS! Material ingår ej i kursavgiften. Lera kostar 130:-/kilo och i det priset ingår engobe, underglasyr, glasyr och bränning. Materialet betalas EFTER kursens slut med swish då ni vet hur mycket lera som gått åt. Kaffe och te ingår.

Ort

Ateljéhuset

Södra Järnvägsgatan 49 C, Skellefteå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 195 kr

Summa: 3 195 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde