Ort
Piteå
Startdatum
28 Aug 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Anna Vesterberg
Nummer
55984
Pris
2 995 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Under denna kurs får du lära dig de vanligaste teknikerna som att kavla, skulptera, ringla, dreja, dekorera samt grundläggande teori och glasering.

INNEHÅLL OCH MÅL
Lera är ett fantastiskt material som med olika tekniker kan bli smycken, konst och olika former av bruksföremål.

Ni får ta del av keramikens roliga värld, lära känna materialet och alla dess möjligheter. Med tips och råd från kursledaren kan du skapa föremål du vill ska finnas. Målet är att släppa loss skaparglädjen!

Vi använder oss av stengodslera som passar utmärkt till både skulptering och till bruksföremål. Stengodsleran bränns vid sådan hög temperatur att det är tål maskindiskning och ugn. Glasyrerna vi använder är godkända ur miljösynpunkt.

UPPLÄGG
Vi träffas vid 8 tillfällen där sista gången blir en sammanfattande avslutning. Gemensamt går vi igenom de olika teknikerna. Därefter är arbetet fritt och undervisning sker på individuell nivå efter önskan och kunskapsnivå.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE                                                                                           
Anna Vesterberg

KURSMATERIAL 

OBS! Material ingår ej i kursavgiften. Lera kostar 125:-/kilo och i det priset ingår engobe, underglasyr, glasyr och bränning. Materialet betalas EFTER kursens slut med swish då ni vet hur mycket lera som gått åt. 

BRA ATT VETA
Ta med förkläde/oömma kläder samt lämpliga skor. OBS! Ett definitivt startdatum sätts när vi har nog med deltagare anmälda.

Ort

Medborgarskolan Piteå

Prästgårdsgatan 30, Piteå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 995 kr

Summa: 2 995 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde