Ort
Umeå
Startdatum
27 Sep 2024
Tid
08:30-15:00
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Lina Hagbom
Nummer
56158
Pris
3 420 kr

Om arrangemanget

Detta är en keramikkurs med extra många timmar per tillfälle. Du får under en hel skoldag ägna dig åt de vanligaste teknikerna - kavla, skulptera, ringla, dreja och dekorera under sex tillfällen. Sedan har du ett sjunde tillfälle där du får ägna dig åt glasering av det du skapat.

Kursen passar både för dig som inte har jobbat med lera tidigare, då du kommer få grundläggande genomgångar, samt för dig som redan har jobbat ett bra tag med keramik, då din ledare kommer ge dig individuell handledning. Du väljer själv vilken eller vilka tekniker du vill jobba med. 

UPPLÄGG

Gemensamma genomgångar varvas med eget skapande under individuell handledning. Inga förkunskaper krävs.

Vi träffas 7 tillfällen på måndagar kl. 8:30-15:00. Det är uppehåll vecka 23 inför sista gången som är ett glasyrtillfälle den 10/6. Under mitten av dagen finns det tid för lunch som kan avnjutas i vårt fikarum som är utrustat med kylskåp och mikrovågsugn, samt en kaffemaskin som du har fri tillgång till. 

Den 8/7 kl 13:30-14 är det tid för upphämtning av färdiga alster och avslutande diskussion.

KURSMATERIAL

Material ingår ej i kursavgiften. Du köper leran av oss till ett pris som just nu ligger på 100:-/kilo och då ingår engobe, underglasyr, glasyr och bränning. Vi säljer även återanvänd lera för 25 kr/kilo.

Vi använder oss av stengodslera som passar utmärkt till både skulptering och till bruksföremål. Stengodsleran bränns vid en sådan hög temperatur att den tål maskindiskning och ugn.

LEDARE

Lärare är Lina Hagbom som har en kandidatexamen i keramik från HDK- Högskolan för Design och Konsthantverk och har mångårig erfarenhet av att leda grupper i keramikverkstaden.

BRA ATT VETA

Ta med oömma kläder samt lämpliga skor och stort förkläde. 

Denna kurs är möjlig att delbetala, kontakta oss för mer information om detta.

När du går kurs hos oss är du alltid försäkrad. Vill du veta mer om våra allmänna villkor? Klicka HÄR.

Har du frågor så hör av dig till helena.bylund@medborgarskolan.se

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 420 kr

Summa: 3 420 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde