Kinesiska tecken "motherly affection" och "world peace"
Distanskurs

Kinesiska nybörjare (Mandarin), distans i realtid

Ort
Distans
Startdatum
28 Okt 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
81515
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Kinesiskan (Mandarin) är världens största språk och nyckeln till en ny kultur! Drömmer du om att besöka Kina och att kunna kommunicera med lokalbefolkning? Vill du få insikt i att skriva och förstå kinesiska tecken? Ta chansen och ta de första stegen mot din dröm på Medborgarskolan!

Innehåll

Under kursens gång går vi igenom nyckelkunskaperna för att förstå det kinesiska språket, enkla hälsningsfraser och andra vardagliga uttryck. Vi kommer även gå igenom ett antal grundläggande kinesiska tecken och byggstenarna som de består av.

Upplägg

Det här är en distanskurs i realtid. Kursen ges via Zoom. Kursen genomförs 1 gång per vecka, i 8 veckor men eventuellt uppehåll vid lov. 

För vem

Denna här är en nybörjarkurs är så inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Yanping Wu, född i Kina och har en gedigen bakgrund inom undervisning. Från 1983 till 1988 undervisade hon i engelska vid Gymnasiet nr 7 i Guilin, Kina. Därefter, från 1988 till 2018, var Yanping docent i engelska vid Guilin Normal College. Numera bor Yanping i Sverige. Yanping är har svenskt lärarlegitimation och behörig att undervisa i både engelska för årskurs 7-9 och gymnasieskolor, samt i mandarin för årskurs 1-9 och gymnasieskolor. Yanping är positiv, öppen och tålmodig, vilket är viktiga egenskaper för en lärare.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte kursavgiften. Ledaren informerar vid första kurstillfället. I kursen kan vi även komma att arbeta med av ledaren framtaget material.

Rabatt hos bokus och Akademibokandeln

När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör för att utnyttja din rabatt på: Klicka här!

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. 

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ämnesområde