Ort
Malmö
Startdatum
10 Sep 2024
Tid
18:30-20:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
69504
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Vill du veta hur vi kan ställa om till en hållbar framtid? Varmt välkomna till denna bokcirkel där vi läser boken "För jordens skull" och tillsammans pratar om hur vi ska kunna bli mer hållbara. Varje deltagare får ett exemplar av boken.

Upplägg

Vi träffas i en av soffgrupperna på biblioteket Garaget och pratar om hållbarhet och vad vi känner inför klimatet. Alla får varsin bok och så bestämmer vi när vi ska ses nästa gång och hur mycket vi ska ha läst av boken. 

För Jordens skull

Arne Persson är filosofie doktor i matematik och efter den extremt varma sommaren 2018 gav han först ut För trädets skull (2020) och sedan För jordens skull (2023), som alla deltagarna kommer få. 

Recension i Bibliotekstjänst av För jordens skull: “Läsaren får en mycket god bild av hur livet fick fäste på jorden, hur evolutionen formade allt liv, vad som sker när levande organismer bryts ner, orsakerna till klimatförändringen, it-sektorns enorma elförbrukning, internationellt klimatarbete och Sveriges klimatarbete. Texten är lättläst, faktarik och med genomgående enkla och pedagogiska förklaringar. Boken vänder sig till en bred allmänhet som vill veta mer om global uppvärmning, hur vi kan komma tillrätta med den och hur den påverkar livet på jorden.”

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

 

Ort

Garaget (Bibliotek)

Lönngatan 30, Malmö

Visa på karta

Relaterade artiklar

Djur och natur

Miljöcertifierade för sjunde året i rad

Medborgarskolan Mälardalen har blivit miljöcertifierade för sjunde året i rad. Marie Kim Lindström är verksamhetschef och ansvarig för hållbarhetsarbetet i regi...

11 april 2023
Läs vidare om "Miljöcertifierade för sjunde året i rad"

Utforska ämnesområde