Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Skövde
Startdatum
8 Sep 2020
Tid
18:00-20:00
Dag
Tisdag
Nummer
73235
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Klimataktivisten Josef Henschel ger konkreta tips på hur du kan engagera dig i klimatfrågan, om hållbart resande och fantastiska resmål som gör den längre restiden värd mödan. Föreläsningen riktar sig till dig som vill lära dig mer om klimatet och hur du kan resa, leva och agera klimatsmart.

Innehåll
Ibland känns det meningslöst att sopsortera och ställa bilen, välja bort långflyget och äta mindre kött när världen ser ut som den gör. Politikerna bråkar, forskningen ifrågasätts och världsdelar står i brand.

Med den här föreläsningen vill klimataktivisten Josef Henschel ingjuta hopp med hjälp av fakta, inspiration och konkreta tips på hur vi tillsammans, steg för steg, kan förändra världen.

Bland annat visar Josef hur sökmotorn klimatsmartsemester.se fungerar, en sajt som han själv varit med och utvecklat. Här kan du enkelt se hur stor just din klimatpåverkan blir när du reser. Du får också spännande tips på alternativa destinationer och klimatsmarta sätt att resa.

Föreläsare
Josef Henschel studerar Miljövetenskap och nationalekonomi vid Göteborgs universitet och är en ivrig förespråkare för ett mer klimatsmart sätt att leva. Han är väl insatt i klimatfrågan och har även varit med och utformat Västra Götalandsregionens webbplats klimatsmartsemester.se

Medborgarskolans kursledare och föreläsare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Bra att veta
Föranmälan krävs. Begränsat antal platser.

Om du får förhinder ber vi dig avboka dig snarast möjligt. Vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än 48 timmar innan föreläsningen startar, tillämpar vi en "no show"-avgift på 100 kr. Du kan alltid skicka någon annan i ditt ställe om du bara meddelar oss i förväg.

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Utforska ett ämnesområde