Ort
Kolmården
Startdatum
3 Mar 2024
Tid
09:00-16:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
42507
Pris
550 kr

Om arrangemanget

Idag hotas tusentals djur av utrotning, och listan över vilka arter som riskerar att dö ut blir allt längre. Djurparker som Kolmården fyller idag en viktig roll i arbetet med att bevara utrotningshotade arter.

Kolmården – för en vildare värld, är ett spännande och engagerande program som ger kunskap om djurparkers uppgifter och de bevarandeprogram som Kolmården är en del av. Vi gör nedslag i Kolmårdens historia och diskuterar hur djurparkernas roll har utvecklats genom åren.

Vi pratar även om aktuella forskningsprojekt och betydelsen av forskning för att på sikt kunna bevara hotade arter för framtiden.

Sverige har tillsammans med 192 andra länder tagit sig an de 17 globala målen för att världen ska bli bättre för alla människor till år 2030. Under denna dag lägger vi vårt fokus på mål nr 15; Ekosystem och biologisk mångfald.

Ute i djurparken besöker vi flera av våra utrotningshotade arter, såsom trubbnoshörning, snöleopard och amurtiger. Här informerar vi om djurens situation i det vilda och hur man arbetar för att skydda och bevara dem både i djurparker och på plats ute i det vilda.

Viktigt att tänka på:

Denna kurs har åldersgräns på 16 år.

Kläder efter väder då vi kommer vara utomhus större delen av dagen och medhavd matsäck då djurparken i övrigt är stängd.

Rabatter

  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
  • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

  • Åldersgräns är 16 år för denna kurs.
  • Kursdatum kan komma att ändras. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Pris

Deltagaravgift: 550 kr

Summa: 550 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Miljöcertifierade för sjunde året i rad

Medborgarskolan Mälardalen har blivit miljöcertifierade för sjunde året i rad. Marie Kim Lindström är verksamhetschef och ansvarig för hållbarhetsarbetet i regi...

11 april 2023
Läs vidare om "Miljöcertifierade för sjunde året i rad"

Utforska ämnesområde