Ort
Göteborg
Startdatum
29 Jun 2024
Tid
10:00-15:15
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Jeoung Ah Kim
Nummer
38958
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Innehåll
Familjer i Korea äter vanligtvis ris, soppa/gryta och 3 - 4 olika sidorätter. Eller nudlar. Olika typer av Kimchi är nästan alltid serveras som tillbehör beror på huvudmenyn.

Det finns hundratals olika variationer av kimchi, skapade av olika grönsaker. Kimchi är den vanligaste sidorätten i Korea. Den är också huvudingrediens i många populära koreanska rätter som kimchi-gryta, kimchi-soppa, och stekt ris med kimchi. På varje kurs kommer vi att laga en annan typ av kimchi.

Varje kurs kommer att bestå av olika råvaror såsom kött, fisk och grönsaker beroende på säsongens råvaror och val av meny. Menyn presenteras av kursledaren. Menyer för kursen är till exempel: Bulgogi (marinerad och grillad kött), Kimchi-jjigae (en stuvning med kimchi), doenjang-jigae, Gimbap, Kimchi Bokkeumbap, Bibimbap, Sundubu-Jjigae, Bindaetteok, Mandu, Tteokbokki, Dakkochi, nudelrätter (t.ex. Japchae, Bibim-myeon, Janchi-guksu, Bokum-myun) och många fler.

Deltagarna får lägga till, ta bort eller ändra ingredienserna i receptet till sin egen smak och behov.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mat och materialkostnad är inkluderad i den totala kursavgiften.
Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursstart så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

Bra att veta
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Ta gärna med dig anteckningsblock. Det är också lämpligt att ta med sig engångshandskar och flera matlådor med olika storlek för eventuella rester ta hem med sig.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala, skriv detta i meddelanderutan vid anmälan.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ämnesområde