Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Lär dig segla Laserjolle (15 år och uppåt)

Ort
Obbola
Startdatum
1 Jul 2019
Tid
18:00-21:00
Dagar
Mån, Ons, Tors, Lör, Sön
Antal tillfällen
7 st
Nummer
19439
Pris
2 600 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Vill du lära dig segla eller vidareutveckla dina seglarkunskaper? Kanske har du ambitioner att tävla i framtiden, både på nationella och internationella arenor? Vi har kompetensen att hjälpa dig framåt. Här står seglingen i fokus och en möjlighet att bättra på din utvecklingskurva.

Laserjolle

På den här kursen seglar vi enmansjollen Laser Radial. Det är samma typ av båt som OS-klassen Laser Standard men med något mindre segel (rigg). Vår Laserjollekurs är mycket populär. Laser är en enkel båt som är lätt att lära segla i. Men när vinden ökar, ökar utmaningarna och man får uppleva hur häftigt och fartfyllt segling kan vara.

Förkunskaper

Du måste kunna simma 200 meter på egen hand. Det är en säkerhetsfråga. Därefter anpassar vi, i alla förhållanden, seglingarna efter dina grundkunskaper och hur du utvecklas.

Mål

Vi vill visa hur givande segling kan vara. Målet är att du ska få prova på att segla och att du framförallt ska ha roligt. Vi strävar efter att du ska klara av kursen på en vecka.

Innehåll och upplägg

Kursen genomförs under följande dagar och tider:

Måndag 1/7, onsdag 3/7, Torsdag 4/7 kl. 18.00 - 21.00.

Lördag 6/7 - söndag 7/7 kl. 9.00 - 17.00

Måndag 8/7 kl. 18.00 - 21.00

 

Kursledare

Jonatan Olofsson. Ledarna för våra kurser i Laserjolle kommer från Umeå Segelsällskap som ingår i Riksidrottsförbundet och svenska seglarförbundet. Umeå segelsällskap främjar idrotten segling och segling i alla former. De har en jolleverksamhet som vänder sig till deltagare från 9 till 65+, med både nationella och internationella satsningar.

Bra att veta

Har du särskilda behov vänligen meddela oss detta per telefon 090 - 77 96 11 så hjälper vi till.

Kursen följer Svenska seglarförbundets regler. I kursavgiften ingår även ett medlemskap i Umeå Segelsällskap. Det ger dig möjlighet att medverka på kvällsträningar för jollesegling året ut. Då kurserna är populära uppmuntrar vi dig att göra en anmälan snarast möjligt för att säkra din plats. Observera att din anmälan inte är bindande. Invänta alltid kallelse och faktura före kursstart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ort

Umeå Segelsällskap

Bredviken 3, Obbola

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 600 kr

Summa: 2 600 kr

Utforska ett ämnesområde