Ort
Limhamn
Startdatum
5 Apr 2024
Tid
15:00-18:00
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
65403
Pris
2 050 kr

Om arrangemanget

Vi experimenterar med olika typer av glasyr.

Om kursen

Vi tillverkar glasyren själva av olika element, experimenterar med skala och sammansättning och provar olika uttryck, taktilitet och estetik. Om det finns intresse för det kan vi även prova alternativa metoder som ek. askglasering av. Vi blir ett slags hobbyforskare, där vi experimenterar, skriver ner resultaten och försöker på nytt. Resultaten är oförutsägbara och överraskande och vi kommer att se att även om vi gör samma experiment med samma förutsättningar så lever materialet ofta sitt eget liv och har sin egen vilja. Vi tittar på varandras försök och lär oss också av de andra elevernas arbete.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i fyra veckor (samma dag och tid) och omfattar fyra studietimmar per sammankomst.

För vem

Kursen vänder sig till dig som aldrig testat att arbeta med lera tidigare, eller dig som har arbetat med lera och kanske vill ha en introduktion till tekniker du inte provat tidigare.

Kursledare

Anne Sofie Skjold Møller är utbildad vid Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedekunstskolerne i Köpenhamn och arbetar förutom med keramik  med installation, skulptur och socialitet.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer med 85 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår.

Tänk på att vi kommer att arbeta i en verkstadsmiljö där oömma kläder är att föredra. Vill du, så ta med dig ett förkläde, tåliga skor eller dylikt.

Bra att veta 

Fika ingår i kursavgiften.

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 050 kr

Summa: 2 050 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde