Ort
Örebro
Startdatum
4 Apr 2024
Tid
19:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Carinne Lancereau
Nummer
76409
Pris
950 kr

Om arrangemanget

Med lymfyoga kan man hjälpa ett trögt lymfsystem. Lymfyoga har fokus på andning och cirkulation av lymfan i kroppen. Lymfan arbetar bäst när du är trygg, djupandas och trivs. Med stress, oro och ältande går systemet på halvfart och kroppen behåller mer inflammationsframkallande ämnen. Därför är Lymfyoga en god idé

Innehåll

När lymfsystem inte fungerar som den ska kan vi känna oss slöa, tunga och trötta. Vid trögt lymfsystem behöver man därför ställa om sitt invanda tankesätt. Inte träna mer och hårdare för att minska kilon och svullnad. Rörelse och motion är superviktigt, men det måste vara rätt sorts träning. Är man väldigt belastad så kan det vara så att ingen träning fungerar, inte ens promenader, utan att man blir svullen. Då kan det till en början vara mer effektivt att undvika ansträngning, och istället satsa på egenvårdsmassage och djupandning.

Med lymfyoga kan man hjälpa ett trögt lymfsystem. I lymfyoga har man fokus på att andning och cirkulation av lymfan i kroppen.

Vanligaste orsaker till trögt lymfsystem:

• felaktig andning
• stress och oro
• stillasittande och inaktivitet
• ärr, skador och trauman i kroppen
• gifter och belastningar
• inflammation
• dålig tarmflora, inflammatorisk kost
• hormonförändringar
• för lågt vätskeintag
• kläder som stoppar upp flödet

Upplägg
Kursen är 1 tillfälle/vecka. 

Förkunskaper
Här krävs inga förkunskaper.

Kursledare
Carinne Lancereau är internationellt certifierad lärare i Ashtangayoga. Certifiering och utbildning genomfördes på It’s Yoga Stockholm under 2015-2016. Hon började med Ashtanga yoga 2004 för att minska sina höftbesvär och för att stärka sin klassiska balett som hon har undervisat i ca 20 år, bla. på Marie Kühlers showdansskola Entré. Carinne började praktisera Ashtanga yoga hos Ann Marie Earey. De senaste åren har Jeanette Kroona gett henne ny inspiration för att komma dit hon är idag. Sedan hösten 2016 öppnade Carinne sin egen yogastudio Yoga & Jag. Idag är Carinne certifierad inom flera yogaformer, bland annat Lymfyoga. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Klä dig i bekväma träningskläder och gärna barfota. Medtag gärna egen yogamatta, filt och liten handduk. Vid behov finns mattor att låna. Vi har omklädningsrum med duschmöjligheter.

Kursen äger rum i lokalen Yoga & jag Företagarnas Hus, Köpmangatan 23-25 (bakom Krämaren)

Friskvårdsbidrag
Till den här kursen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Yoga & Jag, portkod 8123

Köpmangatan 23-25, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 950 kr

Summa: 950 kr

Utforska ämnesområde